MTI

Tel-Aviv lesz a világ első digitalizált városa

Tel-Avivot a világ első digitalizált városává alakítják a következő hónapok nagyszabású Digi-Tel nvű programjában - jelentette be Ron Huldai polgármester.

Az új, internetes rendszer a város minden lakójának lehetővé teszi az elektromos ügyintézést az összes önkormányzati ügyben, köztük az ingatlanadó befizetését, a különböző engedélyek kérését és az illetékek rendezését, a gyerekek iskolai, óvodai és napközis beíratását. Még az idén meg lehet majd oldani minden iskolai és egyéb befizetést otthonról néhány kattintással. Ezen túl állandó közlekedési információkat is nyújt az új rendszer az útelzárásokról, a balesetekről, sőt még a szabad parkolóhelyekről is. A rendszer kedvezményes klubtagságot ígér a múzeumokba, koncertekre és a színházakba, és igény szerint naponta felhívják a figyelmet a környék rendezvényeire, valamint az utolsó percben vásárló tel-aviviak féláras jegyeket rendelhetnek az előadások napján még a Habimába, a helyi nemzeti színházba is.

Nyilvánossá teszik az összes városrendezési és építkezési tervet, a város különböző bizottságai üléseinek jegyzőkönyveit, és mindezt akár az okostelefonjaikra is letölthetik az érdeklődők. A város ajándéka lesz - nemcsak a helyiek számára - a díjmentes wifi szolgáltatás a köztereken, sőt a tengerpartra is le lehet vonulni a számítógépekkel, mert ott is elérhető lesz ingyenesen a világháló. "Vannak más, díjmentes wifit kínáló városok is, például Párizs, de ott az első tíz perc után fizetni kell a szolgáltatásért. Itt viszont mindenki korlátlan ideig hozzáférhet majd a wifihez" - közölte a város egyik illetékese. Az ősszel esedékes választásokon ismét induló Ron Huldai nem aggódik a költségek miatt. Bár valóban sokba kerül a rendszer, a város még ennél is több pénzt megtakarít a polgárok internetes ügyintézésével - hangoztatta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • fonak #6
  Amúgy meg ebben követni kellene a példát, és most a digitalizálásra gondolok, nem a helyi barnább bőrűekhez való hozzáállásra, hehe.
 • fonak #5
  Nem állampolgárok, hanem bozgor arabok, ugye. Mert a a föld "jogos tulajdonosai" azok a tejfehér bőrű, vörös hajú szeplős emberek, akik 2 ezer év elteltével "visszatértek őseik földjére", amiről ugye a Tóra is azt írja, hogy Jahve nekik adta, az pedig jogi dokumentum. Mondjuk nem tudom mit szólnának hozzánk "Etelközben", ha jelentkeznénk a terület jogos tulajdonosaiként. :)
 • Armagedown #4
  most komolyan azt várod el tőlük hogy jót csináljanak ?Bár én ismerek közülük jó embereket is, ők azok akik megismerték Lengyelországot közelről :)
 • nando42 #3
  "palesztin őslakosok": uram borogass!!! :D
 • Amergin #2
  Azért azt nem kellene szemérmesen elhallgatni, hogy a "gyerekek iskolai, óvodai és napközis beíratásása" csak a zsidókra vonatkozik, a palesztin őslakosokra nem.
  Jó vicc is lenne...mikor még ugyanarra buszra se szállhatnak fel. De ez persze ott nem szegregáció. Aki ilyet mer mondani az antiszemita.
 • EnxTheOne #1
  death to israel


  :D