MTI

Fontos a környezetvédelem, mégis sokat nyomtatunk

Bár a 18 és 64 év közöttiek több mint kétharmada szerint fontos a papírfelhasználás csökkentése, 70 százalékuk nyomtat az irodában vagy otthon - derül ki a KutatóCentrum felméréséből.

Az online piackutató közleménye szerint Magyarországon átlagosan 700 ezer tonna papír fogy évente, amelynek jelentős részét az irodai és otthoni nyomtatás adja. A felmérés során megkérdezettek 70 százaléka szokott munkahelyén, otthonában, míg 40 százaléka egyéb helyen is nyomtatni. A legtöbb papír az irodákban fogy, a válaszadók csaknem fele ugyanis a munkahelyén gyakran használja a nyomtatót, 37 százalékuknak napi szinten kell nyomtatnia. Otthon 20 százalék nyomtat rendszeresen, 50 százalék pedig alkalomszerűen.

A vállalatoknak megéri odafigyelni a környezetre, a megkérdezettek 68 százaléka szerint ugyanis szimpatikus egy olyan cég, amely környezettudatosan működik. A válaszadók 86 százaléka látja úgy, hogy a munkáltatója valamennyire odafigyel a környezetre. Két év múlva, 2015-től kötelező lesz a szelektív hulladékgyűjtés, de a kutatás szerint erre egyelőre leginkább az 55 év felettiek és a felsőfokú végzettségűek figyelnek oda, számukra legfontosabb a papírfelhasználás csökkentése, és köztük vannak a legnagyobb arányban azok, akik szelektíven gyűjtik a szemetet. Bíztató jel lehet azonban, hogy mindössze a válaszadók 6 százaléka nyilatkozott úgy: a környezettudatosság bonyolítja az életét.

A KutatóCentrum felmérése április 5. és április 9. között online adatfelvétellel történt. A villámkutatásban 1000 megkérdezett vett részt, a minta kor és nem tekintetében reprezentálja a hazai 18-64 éves internetező lakosságot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!