SG.hu

A boltokba kerül Dél-Koreában az ívelt OLED TV

Dél-Koreában hamarosan lehetőség nyílik az 55 hüvelykes (54,6”) ívelt LG OLED TV-k előrendelésére, melyek szállítását a jövő hónapban kezdi meg a vállalat.

Dél-Koreában 1400-nál is több LG üzletben lehet rendelést leadni az 55EA9800-s modellre, amelynek ára 15 millió koreai von, azaz körülbelül 3,1 millió forint. Ezzel az LG lett az első olyan vállalat, amelynek termékkínálatában a síkképernyős és az ívelt OLED TV egyaránt megtalálható. A dél-koreai vállalat így jelentős előnyre tett szert az OLED szegmensben, mely — a DisplaySearch kutatása szerint — 2016-ig várhatóan 7 milliós darabszámra bővül. "Az ívelt OLED TV készülékünk bevezetése nem csupán azt bizonyítja, hogy az LG első helyen áll a következő generációs kijelzők terén, hanem azt is, hogy ezeket a fejlett tévétechnológiai vívmányokat elérhetővé is tudjuk tenni a vásárlóink számára.” – jelentette ki Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója.


Az új EA9800 modellben debütál az iparág legelső ívelt képernyőjű, ergonomikus formaterve, amely a cég közleménye szerint "IMAX jellegű” látványélményt képes teremteni az otthonokban. Az optimális ív megalkotására irányuló, több mint öt éven keresztül tartó fejlesztést követően a képernyő minden egyes pontja azonos távolságra helyezkedik el a nézőtől, kiküszöbölve a képernyő széleinél tapasztalható torzulást és a kép részletgazdagságának csökkenését.

Az LG ívelt OLED TV-je mindössze 4,3 milliméter vastag és 17 kilogramm. A 4-színű pixel megoldásra épülő rendszerben egy fehér alpixel is található, amely a hagyományos piros, kék és zöld pixellel együtt tökéletes színhatást ér el. A korábbi síkképernyős OLED TV-hez hasonlóan az ívelt OLED TV szintén korlátlan kontrasztarányt kínál, így a környezet fényerejétől és a betekintési szögtől függetlenül biztosítja az optimális kontrasztot. Az ívelt OLED TV kimagasló képminőségét a TÜV Rheinland, az Intertek és a VDE – három nemzetközi terméktesztelési és tanúsítási szervezet – ismerte el a közelmúltban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cloud.strife #1
    Remélem jó pénzt kaptatok érte.