Gyurkity Péter

Újabb Nexus telefonon dolgozik az LG

Dél-koreai értesülés szerint a gyártó megkezdte a közös munkát a keresőcéggel egy újabb Nexus okostelefon elkészítése és piacra dobása érdekében, néhány egyéb készülékkel egyetemben.

A két cég első emberei a napokban találkoztak, a megbeszélésen pedig a jól értesültek szerint arra koncentráltak, hogy miképpen tudnák folytatni az együttműködést, további projektekre is kiterjesztve azt. Túl sok részletet nem tudhattunk meg az elhangzó nyilatkozatokból, ám néhány forrás egy újabb Nexus telefon érkezésére számít.

A Nexus 4 nagyjából öt hónappal ezelőtt jelent meg, eddig szereplése egyértelmű siker mind a Google, mind pedig az LG számára - utóbbi cég különösen sokat profitált a partneri kapcsolatból az okostelefonok szegmensében. Maga a Nexus program több eltérő gyártó számára teszi lehetővé, hogy kiegészítse a keresőcég saját hardveres portfólióját, itt szerepet kapott már a HTC (Nexus One) az Asustek (Nexus 7) és a Samsung (Galaxy Nexus, Nexus 10) is. A Google a maga részéről igyekszik gyorsabb és exkluzív frissítésekkel támogatni készülékeit, elsősorban a tech-geekek és az Android fanok számára ajánlva azokat.

Az LG a jelek szerint már készül a Nexus 4 utódával, ezzel egy időben pedig jön az Optimus G frissített változata is. A Nexus 4 népszerűnek mondható, a tengerentúlon nem számít magasnak a 350 dollár körüli ár, bár az LTE-támogatás hiánya és az utánpótlási gondok negatívan befolyásolták a készülék eddigi szereplését, így van mit bepótolni. Mivel már csak néhány hétre vagyunk a Google I/O rendezvénytől, nem biztos, hogy már ott sor kerül a bemutatóra, erre valószínűleg még várnunk kell. Az LG szóvivője annyit elárult, hogy több eltérő termékről is szó esett a találkozón, itt a hírek szerint a televíziókról és a Glass projektről is beszélgettek a cégvezetők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!