Berta Sándor

Öt éven belül piacvezető lenne a BlackBerry

Meglehetősen ambíciózus célokat fogalmazott meg Thorsten Heins, a BlackBerry cég vezérigazgatója, aki szerint a táblagépek korszaka hamarosan leáldozhat és 2018-ra piacvezetők lesznek.


Heins nem szenved önbizalomhiánytól
A menedzser szerint öt év múlva már nem lesz szükség arra, hogy valakinek tábla PC-je legyen, ezek a készülékek ugyanis nem jó üzleti modellek. A BlackBerry eddig csupán egy táblát dobott piacra: a PlayBookot. Ennek értékesítési sikeréről ellentmondó adatot láttak napvilágot. Amíg 2011 végén még arról lehetett olvasni, hogy a rossz eladási adatok több milliós veszteséget termeltek, addig tavaly már jó eredményekről szóltak a hírek. A Tablet-News tudósítása szerint a levelezőszoftver hiánya ellenére a PlayBookból tavaly novemberben és decemberben Nagy-Britanniában többet adtak el, mint az iPad 4-ből. Ez még akkor is figyelemre méltó, ha természetesen nem jó összehasonlítani egy drágább és nagyobb, illetve egy olcsóbb, 7 collos táblagép eladási adatait.

Heins szerint öt éven belül piacvezetők lesznek a mobil számítástechnika területén. Akkora piaci részesedésre akarnak szert tenni, amennyire csak lehetséges, de mindezt úgy szeretnék megvalósítani, hogy senkitől sem másolnak le semmit. A Gartner márciusi elemzésében ugyanakkor rámutatott, hogy legalább három év kell ahhoz, hogy a BlackBerry piaci részesedése elérje az 5 százalékot. A társaság vezérigazgatója nagy reményeket fűz a Q10 okostelefonhoz is, amely klasszikus hardveres billentyűzettel rendelkezik. Közölte: a nagy-britanniai startot követően nagyon jó visszajelzések érkeztek hozzájuk. A 70 milliós felhasználói tábor alapján azzal számol, hogy több tucat millió készüléket sikerül eladni.

Heins korábban is tett hasonló kijelentéseket. Februárban például azt mondta, hogy a BlackBerry hosszú távon az Apple és a Samsung mögött az okostelefon-piac harmadik számú szereplője is lehet, letaszítva a képzeletbeli dobogóról a Microsoftot, majd márciusban úgy nyilatkozott: elavult az iPhone kezelőfelülete.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ordasbácsi #5
    Z10? :)
    Vett már valaki z10-et?
  • SanMaster #4
    Ennek a BB főnöknek igencsak bilibe lóg a keze... Megmondom én mi lesz öt év múlva, a Huawei megveszi bagóért a becsődölt BB-t.
  • mtxaudio #3
    Elavult az iPhone kezelőfelülete...... Ez egy idióta ! A BB 10 még egy 5 évvel ezelőtti Android szintjét sem üti meg ! Ha olyan júj de jó lenne, akkor nem a z10 hanem az iphone pihenne a fiokban !!!
  • asgh #2
  • Vol Jin #1
    Számomra a blackberry az okostelefon.