Gyurkity Péter

Hajlítható telefon és újabb rajt az LG-től

Az LG Európában dobja először piacra új középkategóriás megoldását, az év vége előtt pedig saját hajlékony okostelefon megjelenését ígérik, amely sokat javíthat a cég helyzetén.

A most megjelent hivatalos közleményben arról olvashatunk, hogy az LG Optimus F5 - amely nagyobbik testvérével együtt még a februári MWC alatt mutatkozott be - elsőként Európában debütál, méghozzá Franciaországban, ezt pedig hamarosan a további régiók (Latin-Amerikai, Ázsia) követik majd.

A kifejezetten a negyedik generációval barátkozó piacokra szánt készülék 4,3 hüvelykes IPS-kijelzőt kapott, ehhez 1,2 GHz-es ikermagos chip, 5 megapixeles hátoldali és 1,3 megapixeles elülső kamera, valamint egy méretes, 2150 mAh-s akkumulátor társul. Az LTE-elérés adott, hiszen ez a készülék egyik fő vonzereje, a teljes listán pedig 1 GB RAM, 8 GB-os belső tároló, microSD, illetve az Android 4.1.2 található. A cég jól látható módon igyekszik kapaszkodni, hiszen az első negyedévben rekordot döntöttek, több mint 10 millió okostelefont szállítottak le, illetve jelezték, hogy több riválisukhoz hasonlóan saját chipváltozatokat fejlesztenek majd ki.


Ez még nem minden, az év vége előtt igazi nagy dobással készülnek. A Wall Street Journal arról számolt be, hogy a mobil üzletágért felelős alelnök saját hajlítható okostelefon érkezését jelezte, amely még idén megjelenhet. Ilyen fejlesztésekkel többek között az Apple és a Samsung is készül, ám az LG a jelek szerint közelebb áll a sorozatgyártás beindításához, mint az említett konkurensek. A részleteket azonban még nem ismerjük, ezeket csak később árulják majd el.

Tavaly 2013 második felére ígérték a hajlítható OLED-kijelzők gyártásának elindulását, erről várhatóan nemsokára a hivatalos beszámolók is befutnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!