SG.hu

Idén 1 százalékkal zsugorodik a kínai PC-piac

Idén 1 százalékkal zsugorodhat a személyi számítógépek (asztali számítógép, notebook és munkaállomások) kínai piaca, majd jövőre 12 százalékos növekedés várható - áll a Canalys szingapúri iparági kutatócég honlapjára fölkerült jelentésben.

A dokumentum összeállítói rámutatnak arra, hogy miközben a globális piac növekedési pályára állt az első negyedévben, addig Kínában 12 százalékkal estek a kiszállítások. A Canalys azzal számol, hogy az asztali számítógépek kínai kiszállítása várhatóan jól alakul az idén, 10 százalékkal nőhet, mert élénkül a kereslet a nagy állami vállalatok és a helyi önkormányzatok részéről, de a notebookok kiszállítása 5 százalékkal is eshet 2024-ben, mert a vásárlók továbbra is óvatosak a rövid távú kiadásokban.

Az idei első negyedévben 7,946 millió asztali számítógépet és notebookot szállítottak ki Kínában, 12 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 9,055 milliónál. A legnagyobb piaci részesedése a Lenovónak volt, 34 százalékos, 2,728 millió kiszállított készülékkel. A második a Huawei volt 956 ezres kiszállítással, 12 százalékos piaci részesedéssel. A harmadik helyen a HP állt 9 százalékos piaci részesedéssel és 690 ezer kiszállítással.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!