Gyurkity Péter

Jönnek a Jolla és a Motorola okostelefonjai

A Nokiából kivált szakemberek májusban, a Google által felvásárolt Motorola pedig valamikor az év második felében mutatná be új készülékeit, a minőségre helyezve a hangsúlyt.

Egyszerre futott be a két hír, miszerint a címben szereplő cégek új okostelefonokkal készülnek. Egyikük esetében sem jelent ez meglepetést, ám a hozzávetőleges megjelenési dátummal már közelebb kerülünk annak megbecsléséhez, hogy mikor is számíthatunk ezen versenyzők befutására.

A Motorola tervezési részlegének vezetője egy interjúban most elmondta, hogy az év második felében szeretnék piacra dobni az új sorozatot, amelynél - a többi szereplő esetében jelenleg megfigyelhető gyakorlattól eltérően - nem a méretre, hanem a minőségre helyeznék a hangsúlyt, így nagyjából közepes nagyságú, kellemes felhasználói élményt nyújtó példányok jelenhetnek meg. Tavaly ősszel ugyan elkészültek egy új Razr családdal, ám ezek kialakításában a Google még nem játszott szerepet, azóta viszont (mintegy 8 hónapja) szoros együttműködésben dolgoznak az új generáción, így immár nem lehet kétségünk afelől, hogy a keresőcég szán némi szerepet a leányának az androidos vonalon.

A Jolla - amelynek munkatársai annak idején a Nokiából kiválva kezdtek el dolgozni saját koncepciójukon, elsősorban az N9 alapjaira építve - a jelek szerint májusban készül megtenni ugyanezt, mégpedig egy jellegzetesen skandináv jegyeket magán hordozó példánnyal. Hogy ez pontosan mit jelent, azt nem árulták el, de valószínű, hogy a Nokiával évekig együttműködő tervezői csapatra utal a kifejezés, akik az új céggel is partneri szerződést kötöttek.

Az előrendelés május közepén indul, ezt követően pedig a most megalakuló klubhoz korán csatlakozók juthatnak majd hozzá először az okostelefonhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gymnova1 #4
    harmi2009! Nem is mondasz te hülyeséget! Mekkora lenne ha magunk vásárolhatnánk össze az alkatrészeket - kijelző, proci, memória, stb... - és mi magunk rakhatnánk össze őket, vagy váltogathatnánk az összetevőket. :) Mint pl. egy asztali pc-nél.
    Lenne vagy 3-4 lapka (kijelzőmérettől függően), és pakolhatnánk bele amit akarunk.
    Lenne külön burkolat választási lehetőség is...
    Na jó viccet félre téve ez azért dúrva lenne!!! szabályos téglafónunk lenne! :D
  • harmi2009 #3
    vagy adnak hozzá imbusz kulcsot és összeszerelési útmutatót :)
  • sempron07 #2
    "jellegzetesen skandináv jegyeket magán hordozó példánnyal."

    Gyakran lefagy! xD

    - Viccet félretéve: nagyon jól hangzik -
  • zpe #1
    Hajrá Jolla !