SG.hu

6 millió forint az LG gigantikus Ultra HD tévéje

Magyarországra érkezett a gigantikus méretű LG Ultra HD TV, a 84 hüvelykes csúcsmodell a cég szerint a televíziózás evolúciójának legújabb lépcsőfokát képviseli.

Már Magyarországon is elérhető az LG Electronics (LG) 84 hüvelyk képátlójú Ultra HD TV-je, a 84LM960V. A cég közleménye szerint a kimagasló képélességű, a Full HD TV-knél négyszer nagyobb felbontást kínáló, gigantikus méretű Smart 3D TV jelentős ugrást jelent a televíziózás történetében. Az LG a 84”-es készülék bevezetésével elsőként hozta kereskedelmi forgalomba az Ultra HD technológiát ilyen nagy méretben.

A televíziós iparágban a szolgáltatások bővülése mellett leginkább a tévék felbontásának megsokszorozódásánál érhető tetten a technológiai fejlődés. Mára egyre több tévécsatorna sugároz nagy felbontásban és a tartalomszolgáltatók is egyre nagyobb sikerrel használják ki a készülékek nyújtotta lehetőségeket a Blu-rayeknek, a nagyfelbontású játékoknak és a különböző online tartalmaknak köszönhetően. Az Ultra HD felbontás megjelenése pedig még ennél is tovább mutat: az Ultra HD a Full HD tévépaneleknél négyszer nagyobb, 8,3 millió képpontos (3840x2160) felbontást és lenyűgöző képminőséget nyújt.


Az Ultra HD tartalmakról pedig többek között a képfelbontás javító (Resolution Upscaler Plus) funkció gondoskodik, amely a sajtóanyag szerint az alacsonyabb minőségű adásokat is képes részletgazdagabbá alakítani. "A televíziók fejlettségét két tulajdonság határozza meg napjainkban: az elérhető Smart és 3D szolgáltatások és a kép minősége. A képminőség pedig szorosan összefügg a felbontással, ezért vagyunk büszkék arra, hogy ekkora méretben dobjuk piacra a jövő technológiáját jelentő Ultra HD TV-nket” – nyilatkozta Szili Krisztián, az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai marketingmenedzsere.

Az LG 84LM960V Smart 3D TV egyik fontos eleme a Triple XD Engine képjavító szoftver, ami a nevéből is adódóan annyit tesz, hogy feljavítja a képek minőségét. A tévét LED Plus háttérvilágítással, beépített Wi-Fi-vel és 2.2 csatornás hangrendszerrel látta el az LG. A 84LM9600V-ben természetesen az LG mindegyik csúcstechnológiás megoldása helyet kapott. A CINEMA 3D képalkotásnak (polarizált, FPR) hála, könnyű, töltést nem igénylő szemüvegen keresztül élvezhetjük a vibrálás és elmosódásmentes háromdimenziós képet. A Magic Remote mozgásérzékelős távirányító intuitív funkcióival – a hangfelismeréssel, a görgetéssel, a mozdulat-felismeréssel és a rámutatással – minden eddiginél könnyebb a navigálás az LG Smart TV ökoszisztémájában, ahol az egyre bővülő Prémium tartalmak és több száz applikáció várja a szórakozni, kikapcsolódni, vagy tanulni vágyókat.

A készülék ajánlott fogyasztói ára 6 millió forint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cloud.strife #5
    Arról persze nem volt hír......
  • cloud.strife #4
    A Sony Centerekben már december óta lehet kapni 84"-os 4K tévét. Mi ebbe a nagy hír?
  • torreadorz #3
    "Addig aki megpróbálkozik vele, nyomtalanul eltűnik vagy meghal balesetben. Nem tudtad?"

    Bizony. Épp ezért van hogy 2013-ben még mindig lóháton közlekedünk mert a kovácsok, patkolómesterek és kengyelkészítők agyonvertek mindenkit aki valami gépesített személyszállító eszközt probált feltalálni.

    Meg aztán még mindig hanglemezeket használunk mert a hanglemez gyártok kinyirtak mindenkit aki valami mást probált meg használni.

    Mellesleg ezek az elméletek lehet hogy 50-100 évvel ezelőtt még hihetőnek tüntek, de napjainkban szerintem nevetségesek. Ha én rájövök valami forradalmi dologra, pl. valami alternativ energiaforrásra és nagyon be vagyok szarva hogy kinyirnak akkor fogom és felrakom az internetre az anyagot. Ha tényleg valós a cucc órákon belül tizezer számra lesz leduplikálva aztán már felesleges lesz kinyirni hisz már a szomszéd marikánál is meglesznek a tervrajzok.

    Onnantól kezdve meg biztos lesz pár önkéntes aki hitelesiti.
  • KRTuning #2
    Ingyen energia akkor lesz majd használatban ha kifogyott az összes olaj a talajból. Addig aki megpróbálkozik vele, nyomtalanul eltűnik vagy meghal balesetben. Nem tudtad?

    Ez az ultra hd meg még fölösleges mint tévé, az adásminőség nem fejlődik ilyen léptekkel.
  • wwenigma #1
    az alacsonyabb minőségű adásokat is képes részletgazdagabbá alakítani.

    Na ha ezt megcsinaltak, akkor mar nincs messze a perpetum mobile meg az ingyenenergia sem. :D :D :D GRATULÁLOK SG. :D