SG.hu

Az érintés nélküli fizetést tesztelik Dél-Amerikában

A MasterCard –helyi partnereivel együttműködve - elindította az egy érintéssel működő, NFC alapú fizetés tesztelését Brazíliában.

Az NFC alapú fizetés segítségével a fogyasztók másodpercek alatt végezhetnek a vásárlással. Elég csupán okostelefonjukat az olvasóhoz érinteni, és a fizetés azonnal megtörténik. A brazil Itaú Unibanco ügyfelei számára február végétől érhetőek el a technológiával ellátott készülékek, melyeket Sao Paulo és Rio de Janeiro egyes, a projektben részt vevő üzleteiben használhatnak egy érintéssel működő fizetésre. A cég közleménye szerint az NFC fizetés jó megoldás az olyan helyszíneken, ahol fontos a gyorsaság, például gyorséttermekben, tömegközlekedési eszközökön, moziban, benzinkúton vagy élelmiszerboltban.

“A NFC alapú fizetési technológia segítségével a kártyabirtokosok a korábban tapasztaltnál kényelmesebben és egyszerűbben intézhetik vásárlásaikat, a megoldás ráadásul számos előnyt biztosít az elfogadóhelyek számára is” – mondta Gilberto Caldart, a MasterCard Brazíliáért és Dél-Amerikáért felelős vezetője. Ez a technológia ráadásul jövő fizetési megoldásai számára is előkészíti a környezetet, mivel a kártyatársaság a közelmúltban bejelentett, MasterPass elektronikus pénztárca szolgáltatásba kívánja integrálni ezt a mobiltelefonos, egy érintéssel működő fizetést lehetővé tevő megoldást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!