Berta Sándor

Könyvajánló oldalt vásárol az Amazon

Az online kereskedőcég megvásárolja a 2007-ben alapított Goodreads könyvértékelő és -ajánló platformot, amelynek jelenleg körülbelül 16 millió tagja van.

A hírt az Amazon, illetve Otis Chandler, a Goodreads társalapítója is külön közleményben jelentette be. A portálon bárki kezelheti a könyvgyűjteményét, s feljegyezheti, hogy milyen műveket és mennyit olvas. Van egy átfogó könyvértékelő és -ajánló funkció, és a felhasználóknak lehetőségük nyílik arra is, hogy témák vagy írók alapján különböző csoportokat hozzanak létre, a kedvenc alkotásaikról beszélgessenek. Néhány író pedig arra használja a honlapot, hogy kapcsolatba lépjen az olvasóival vagy reklámozza az új kiadványát.


A könyvajánló oldal kitalálói

Az üzlet várhatóan a harmadik negyedévben zárul le. Russ Grandinetti, az Amazon Kindle-tartalmakért felelős alelnöke azt nyilatkozta, hogy a Goodreads segített annak megváltoztatásában, hogy miként fedezzék fel az emberek a könyveket és hogyan beszélgessenek róluk, az Amazon pedig a Kindle készülékével abban segített, hogy világszerte népszerűsítse az olvasást. A marketinganyag szerint mind a két cég szerzők ezreinek segített abban, hogy még több olvasót érhessenek el és ezáltal jobban megéljenek az írásból, ezért a jövőben közösen akarnak új utakon elindulni, s az írókat, illetve az olvasókat egyaránt inspirálni szeretnék. A két vállalat közös szenvedélye az olvasás újra feltalálása.

Egyelőre nincsenek tervek arra vonatkozóan, hogy a Goodreads beolvad-e más szolgáltatásokba. Kinley Pearsall szóvivője leszögezte: - miként a Zappos és az IMDb is - a platform megmarad önálló pro2jektnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!