Berta Sándor

Valós időben ellenőrizné az e-maileket és a chateket az FBI

Újabb szintjéhez érkezik az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda adatgyűjtése. A hivatal valós időben szeretné elolvasni az elektronikus leveleket és a chatbeszélgetéseket.

A Slate amerikai magazin cikke szerint az FBI minden kommunikációs szolgáltatást valós időben ellenőrizne. A Gmail, a Skype, a Scrabble, Google Voice, a Dropbox, a közösségi hálózatok és az e-mailek egyaránt az átvizsgálandó platformok közé tartoznának. Andrew Weissmann, az FBI jogi részlegének vezetője egy konferencián azt mondta, hogy az internetes megfigyelési lehetőségek kibővítése az egyik legfontosabb idei feladatuk. A hivatal eddig az Electronic Communications Privacy törvény alapján csupán az elektronikus postafiókok archívumaihoz férhetett hozzá. Ezen változtatnának, méghozzá azért, mert a bűnözők előszeretettel használják a VoIP- és más élő kommunikációs szolgáltatásokat. A megfelelő jogi háttér már létezik, ez azonban nem elegendő az FBI számára.

A tengerentúli távközlési társaságokat az 1994-es Communications Assistance for Law Enforcement Act (CALEA) törvény arra kötelezi, hogy a hatóságok számára biztosítsanak egy külön lehallgatóhelyiséget, azonban a Microsoft vagy a Google nem tekinti magát távközlési szolgáltatónak, így bújnak ki a CALEA hatálya alól és ezáltal az FBI nehéz helyzetben van. A Wiretap Act nevű jogszabálynak köszönhetően ugyan az e-mail és a chatszolgáltatók is kötelesek segíteni a bűnüldöző hatóságokat az ellenőrzési technikák használata során, de mire mindenhol felszerelnék ezeket a rendszereket, az túl hosszú ideig tartana.

Az ellenőrzések fokozatosan épültek ki az Amerikai Egyesült Államokban. Az FBI már 2006-ban közölte, hogy nem csak az internetszolgáltatókat, hanem a hálózati hardverek gyártóit is kiskapuk elhelyezésére kötelezné, hogy az eddiginél könnyebbé váljon a lehallgatások megszervezése és végrehajtása. Ezt követően jelezte, hogy ellenőrizné a közösségi szolgáltatásokat, a közelmúltban pedig az Ernest & Young munkatársaival közösen fejlesztette ki azt a szoftvert, amelynek segítségével különböző szavak után vizsgálhatók át az alkalmazottak SMS-ei, elektronikus levelei és azonnali üzenetküldő programokon keresztül küldött értesítései.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • rolika #7
  PERCENKÉNT 5 petabyte
 • item #6
  Nem sok esélyük van rá. Észak Korea haditechnikája sehol sincs az Usákokéhoz képest.
 • Macropus Rufus #5
  aha... ha ennyire zavar, akkor miért használod a jenkik cuccait? ;)

 • duke #4
  Mostanaban Eszak Korea nagyon fenyegetozik Amerika elpusztitasaval. Bizunk benne, hogy nem csak a szajuk jar, az megoldana a fbi problemat is.
 • thesalamon #3
  Amerika

  "Till Lindemann (ének)egy interjújában kijelentette,
  hogy a számmal nem kritizálni akarnak, és témája sem politikai. Csak a tényeket közölték."
 • nlght #2
  ha ezzel nyugtatod magad, akkor ne olvasd el ezt a cikket:

  [URL=http://www.sg.hu/cikkek/94389/az_allamok_altali_megfigyeles_ma_is_valosag]"Napi 5 petabyte adatot elemez ki a Thinthread"[/URL]
 • AdamBast #1
  biztos hogy nincs meg hozzá az erőforrás. csak ijesztgetés.