SG.hu

Budapesten veszik el a legtöbb adat

Egyre több adatvesztés történik. Az elhúzódó gazdasági válság az informatikai eszközparkok állapotán is érezteti hatását. Öreg gépek és agyonhasznált merevlemezek jellemzik a mai magyar informatikát. Az üzemeltetési költségek csökkentésének is egyenes következménye az adatvesztés.

Nincsenek könnyű helyzetben azok, akiknek adat-visszaállításra van szükségük. Sokan pályáznak pénzükre. Az adatmentési szolgáltatások piacán egyre nagyobb számban vannak jelen szakértelmet nélkülöző „adatmentők”, akik csak növelik a veszteségeket, az ő adat-helyreállítási kísérleteik eredménytelenséghez és további károk okozásához vezetnek. A cégek és magánszemélyek minőségi megoldások iránti igénye és árérzékenysége folyamatosan növekszik. Az adatvesztés bekövetkeztekor jó okkal várnak el gyors megoldást, így egy adatmentéssel foglalkozó komoly szolgáltatónak nem csak precíznek, megbízhatónak kell lennie, de egyre gyorsabbnak és elérhetőbbnek is.

Megbízható statisztikai adatok szerint a gazdaságilag fejlettebb régiókban jelentősen megugrik az adatvesztések száma. Így van ez Budapesten és Pest megyében is. Új informatikai beruházásokkal és az alkalmazottak tudásának fejlesztésével az adatvesztések kockázata csökkenthető lenne, de válságban a költségvetésekben nincs ilyen kiadási tétel. Azt könnyű belátni, hogy minél régebbi egy rendszer, annál nagyobb az adatvesztés bekövetkezésének esélye.

A fejlettebb gazdasághoz természetesen egyre értékesebb adatok kapcsolhatók. A gazdaságilag erősebb megyékben - Budapesten pedig kerületekben - kiugróan magas az értékes adatok elvesztését elszenvedő cégek, szervezetek aránya. Az adatvesztések bekövetkezése legalább annyira kapcsolódik emberi hibákhoz, mulasztásokhoz, mint a gépek meghibásodásához. A bonyolultabb adattároló rendszerek üzemeltetése megfelelő szakértelem vagy erőforrás hiányában szinte lehetetlen, ráadásul a jellemzően túlterhelt alkalmazottak is gyakrabban hibáznak.

A váratlanul bekövetkező és sokszor érzékeny információkat érintő adatvesztések válságos időkben akár a cég létét is veszélyeztethetik. Az adatvesztést elszenvedők azonnali és költséghatékony megoldást várnak el egy adatmentő szolgáltatótól. Egyre több az olyan kókler a piacon, akik a fogyasztói árérzékenységet meglovagolva próbálnak érvényesülni silány és olcsónak tűnő szolgáltatásaikkal, melyek mögött nem áll rendelkezésre valódi szaktudás és eszköz-állomány. Az eredmény legtöbbször valódi károkozás, amelynek kárvallottja mindig az ügyfél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!