MTI

Internetes csalókat fogtak el Szabolcsban

Internetes csalókat fogott el a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a három gyanúsított összesen több mint hárommillió forint kárt okozott a sértetteknek - közölte a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

Tamásné Berki Bianka elmondta: egyik esetben egy paszabi nő és férfi több internetes oldalon álnéven értékesített különböző műszaki cikkeket, a vételárak átutalását követően azonban egyetlen esetben sem küldték meg a megrendelt eszközöket. A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak - akik a kihallgatásuk során elismerték a bűncselekmény elkövetését - csaknem száz sértettnek összesen kétmillió forint kárt okoztak - ismertette a helyettes szóvivő.

Közlése szerint szintén csalás miatt indult nyomozás egy gyöngyössolymosi férfi ellen, aki hasonló módszerrel tévesztett meg mintegy hetven embert, s ezzel összesen több mint egymillió forint kárt okozott. A rendőrök a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gyuszopapa #11
    Másként ezeket sem fogták volna el.
  • Gyuszopapa #10
    Magyarországon is jogi útra terelik,csak kicsit lassú a dolog de működik.
  • Arnika19 #9
    Én csak azt nem értem ha az egyik esetben 100 fő, a másikban 70 fő a károsult aki nem kapja meg az árút és akik valószínűleg negatív értékelést adtak a nem szállítás miatt a hirdető portálokon miért jut el ennyi árú fiktiv eladásáig az eladó. 5 negatív értékelés után nem kéne kizárni, feljelenteni? A jutalékot sem kapja meg az adott hirdetési felület, nem hiányzik az a pénz?
    Az hogy nem vállal felelősséget az talán oké, de mindent megtesz a csalók kiszűréséhez?
    Az eBay ilyen esetekben jogi útra tereli, a magyarok meg....
  • Tetsuo #8
    Az ilyen esetekben, a penz nyomonkovetese sima ugy.
  • Tetsuo #7
    Jolvan persze.

    Nekem kb. hetente jon csomag vmi eBayrol vagy Amazonrol esetleg mashonnan, eddig mar vagy 20 futarszolgalat hozott cuccot es qurvara nem lehet elottuk kibontani semmit, mert siet alapbol es azt vegkepp nem lehetne elintezni, hogy ismerosom hozza a cuccot.
    Ugy kell alairni, hogy ne az alirasod legyen, ennyi. Raadasul barmi baj van, ugyis visszakapod a penzt. Amazon es eBay bevedi a vasarlot. Nem kell f*sni.

    A legtobb esetben utanvet nem is lehetsges. Dombornyomott kartya atutalasa nelkul nincs is vasarlas. Igy vettem, porszivot, PC-t, hangszereket, telefont, butort, taskat stb... Mert olcsobb es a helyi angol varosban a valasztek NULLA.
    Szal, mas lehetosegem nem is lenne.
  • Svlad Cjelli #6
    Amugy volt ra pelda, hogy atvetelkor egy kepet kuldtek el nekem, de ezt is csak ugy tudod, ha joba vagy a futar ceggel.
  • Svlad Cjelli #5
    Igaz.

    En ezt ugy oldottam meg, hogy spanom a futar, aki megengedi hogy kibontsam. Egy esetben tortent olyan, hogy nem az volt amit kertem. Visszacsomagoltuk, es nem vettem at. Ennyi.
  • tram21 #4
    Csak az a gond, hogy fizetés nélkül nem bonthatod ki.
  • Narxis #3
    Nem. Mindig felbontom a futár/postás előtt, aztán ha törött, hibás a termék vagy nem az van benne amit rendeltem akkor nem veszem át és az meg fix, hogy nem is fizetem ki.
  • Skill #2
    mért ? akkor nem lehet bármi a csomagban ?