MTI

Hackertámadások bénítottak meg cseh nagybankokat

Széleskörű hackertámadás érte szerdán délelőtt a legnagyobb cseh kereskedelmi bankok, a jegybank és a prágai tőzsde internetes szervereit.

A pénzintézetek egybehangzóan azt állítják, hogy az ügyfelek számlái és adatai nem voltak veszélyben. A nyilvánosságra hozott információkból kitűnik, hogy a pénzintézetek portáljaira délelőtt kilenc óra után olyan nagyszámú hívás, kérés érkezett, hogy azok egy időre lebénultak, lefagytak és gyakorlatilag hozzáférhetetlenek, használhatatlanok voltak. "Szolgáltatásaink kiesését külső támadás okozta, amely nemcsak a Ceská Sporitelnát érintette. A bank belső rendszerei nem sérültek meg, az ügyfelek számlái és adatai nem voltak veszélyeztetve" - közölte Marek Psenicny, a Ceská Sporitelna szóvivője.

"Ügyfeleink adatai nem kerültek ki" - jelentette be Monika Klucová, a Komercní Banka szóvivője. Hasonlóan nyilatkozott a Raiffeisenbank képviselője is. A kisebb csehországi bankokat - például az UniCreditBankot - a támadás egyelőre nem érintette. Hasonló hackertámadás érte hétfőn és kedden a csehországi hírportálokat is, amelyek szolgáltatásait megszakították. Helyi megfigyelők szerint a mostani hackertámadás méretének nincs előzménye Csehországban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!