SG.hu

A közműtérképekbe kerül a Google-térképe

A GE és a Google megállapodásának köszönhetően a közművállalatok a jól ismert, könnyen használható térkép-platform segítségével növelhetik termelékenységüket.

A térinformatikai elemző eszközök fejlesztése és a térinformatikai elemzések készítése terén piacvezető szerepet betöltő GE, valamint a havi több mint 1 milliárd aktív felhasználóval rendelkező térképszolgáltatásokat nyújtó Google megállapodást írt alá annak érdekében, hogy a Google térképek adatait a GE Smallworld térinformatikai szoftverének villamosipari, telekommunikációs és gázipari alkalmazásaiba integrálják.

Az együttműködésének köszönhetően a közművállalatok a GE Smallworld programcsomagja segítségével láthatóvá tehetik és elemezhetik adataikat, ezáltal növelhetik termelékenységüket. A kombinált megoldás a jelenleg elérhető hálózatvizualizációs lehetőségek bővítése révén hatékonyabb és eredményesebb munkavégzést tesz lehetővé a közművállalatok számára. Az adatok térképen való megjelenítési lehetőségének növelésével a közművállalatok gyorsan tájékoztatni tudják a végfelhasználókat az olyan fontos információkról, mint például az áramszünet elhárításának várható ideje, illetve hatékonyabban kezelhetik hálózati eszközeiket.

"A Google térképei már több millió ember számára ismerősek akár az irodai számítógép képernyőjéről, akár az útközben használt mobil eszközökről. Mostantól kezdve Smallworld szoftverünk használata is ilyen megszokottá válhat, hiszen a két megoldás egyesítése lehetővé teszi, hogy ügyfeleink az eszközeikre és hálózataikra teljesen testre szabott platformot használhassanak.” jelentette ki Bryan Friehauf, a GE Digital Energy üzletágának szoftver-termékcsaládokért felelős vezetője.

A GE célzott alkalmazásokat fejlesztett ki az internetre, a mobil eszközökre és az asztali számítógépekre. A Google gazdag térképészeti tartalma a GE megoldásainak elválaszthatatlan részévé válik, tovább bővítve a GE Smallworld szoftverének térinformatikai funkcióit az újszerű alaptérképezési, illetve megjelenítési és elemzési lehetőségekkel. A GE elosztásvezérlő és áramszünet-jelző szoftvere is a Google térképeinek adatait használja fel a villamos hálózatok működésének szabályozásához. A helyszíni kiszállást végző szakemberek munkáját a Google Android platformjának alkalmazásával segíti a GE, ezzel is bővítve mobil termékeinek jelenlegi portfolióját. Az új hordozható megoldás a Google térképeket is tartalmazza, így pontosabb információt biztosít a helyszínen dolgozó szakemberek számára.

„A Google térképeivel és alkalmazásprogramozási felületeivel a GE az egyszerű, intuitív felhasználói interfész élményét kínálja az ügyfeleknek. Mivel a Google térképek használatában már nagyon sokan jártasak, a GE Smallworld technológiája még hatékonyabb vállalati szoftverré válhat” - mondta Tarun Bhatnagar, a Google Geo Enterprise igazgatója. A GE Smallworld térinformatikai szoftvere megtervezi és modellezi a komplex hálózati infrastruktúrákat, támogatja az eszköz- és életciklus-kezelési folyamatokat, továbbá megoldásokat biztosít a komplex hálózati eszközkezelési problémáktól szenvedő vállalkozások számára. A megállapodásnak köszönhetően a fenti megoldások többek között üzleti hírszerzési, gépészeti, webkliens, sematikai, korridormenedzsment és vállalati átjáró alkalmazásokban is elérhetőek lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!