SG.hu

Bécsben találkoztak a jQuery-fejlesztők

A jQuery Európa vezető nemzetközi fejlesztők bécsi találkozója volt, számos vendég szerepelt az IT ágazat új trendjeit bemutató szakértői konferencián.

Február 22-én és 23-án a bécsi Liechtenstein Palotában találkoztak a nemzetközi IT közösség tagjai. Az esemény több, mint 300, a JavaScript és a jQuery iránt érdeklődő, webtechnológiával foglalkozó szakembert és fejlesztőt vonzott. A Bécsben első alkalommal megrendezett jQuery konferenciára a világ minden tájáról érkeztek vezető szakemberek és területükön úttörőnek számító fejlesztők, hogy eszmét cseréljenek a web design, az alkalmazásfejlesztés és az okos TV-k új irányzatairól, információtechnológiai "hotspottá" (forró pont) alakítva a hétvégén a több ,mint 300 éves palotát. A kétnapos konferencia központi témája az volt, hogyan tehető biztonságossá az internet a felhasználók számára.

Ahogyan Mike West, a Google biztonsági szakértője előadásában kifejtette: "a hackerek elleni versenyt szinte lehetetlen megnyerni - rengetegen vannak, és valószínűleg ugyanannyira érdekeltek az adatlopásban, mint mi abban, hogy megvédjük tőlük adatainkat. Már egy apró fejlesztői vagy biztonsági hiba is elég ahhoz, hogy védtelenné tegyen egy webhelyet a támadások ellen. Mivel a böngészőbe egyre több alkalmazáslogika kerül át, az alkalmazás e rétegének védelme mára kiemelt fontosságú feladattá vált. A Content Security Policy (Tartalombiztonsági Házirend) fontos lépés e cél elérésnek irányába, és a Chrome és a Firefox már támogatja is."

A konferencia egyik legnevesebb előadója, Patrick Lauke, fejlesztőmérnök az "okos TV-kről" és a TV-s böngészőkhöz fejlesztett okostelevíziós appokról és webtartalmakról beszélt a résztvevőknek. "A TV appok kialakításakor figyelembe kell venni, hogy az alapul szolgáló hardver még csak a fejlődés korai szakaszában jár (lassú processzorok, korlátozott tárhely), ezért meglehetősen konzervatív kódolásra van szükség. Bár a TV-ket folyamatosan fejlesztik, egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy a közeljövőben valóban bekövetkezik a TV-appok megjósolt felfutása."

Christian Heilmann, a Mozilla fejlesztője és a JavaScript szerzője előadását a kreatív innováció kihívásainak szentelte: "A világ nagyon gyorsan változik. Az általunk megismert és megszokott internet is folyamatosan átalakul - nem csak az alkalmazott technológiák és követelmények tekintetében, hanem a felhasználók preferenciái tekintetében is. Egyre többen elsősorban és többnyire mobil eszközökről és tabletekről csatlakoznak az internetre, ami új kihívásokat hoz nekünk, fejlesztőknek."

Az esemény házigazdája és moderátora, Haymo Meran, a Gentics Software technikai igazgatója, nagy elégedettséggel nyugtázta, hogy a konferenciára minden jegy elkelt: "webfejlesztési konferenciánk elsöprő népszerűsége is arra utal, hogy milyen nagy az igény a hasonló eseményekre Ausztriában. A webfejlesztők és a fejlesztői közösségek nagyra értékelik a lehetőséget, hogy fórumot kapnak az innovációról szóló eszmecseréhez. Az az elképzelésem, hogy Bécset a közép-európai IT innováció új központjává, "forró pontjává" tesszük. Az első bécsi jQuery konferencia ehhez jó ugródeszkául szolgál."

A konferencián számos webfejlesztő, IT innováció iránt lelkesedő szakember, valamint jó néhány jelentős osztrák vállalat fejlesztési osztályvezetője jelent meg, hogy meghallgathassa az előadásokat, és kötetlen környezetben beszélgethessen a többiekkel a fő szponzor, a Microsoft termében. A Netural, a karriere.at és a Full Stack 300 vendéget hívott meg egy know-howkról folytatandó beszélgetésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Griphons #1
    Ez milyen micro$oft szintű fordítás? hotspot = forró pont? talán csomópont, vagy gyűjtőpont...