Alex

Szupergyors letöltésre képes a Huawei okostelefonja

A cég állítása szerint az övék a világ leggyorsabb 4G LTE okostelefonja, mivel az Ascend P2 150 Mbit/s letöltési sebességre képes.

A Huawei a barcelonai Mobile World Congress (MWC) keretében mutatta be "a világ leggyorsabb okostelefonját", az Ascend P2 készüléket. Az 1,5 GHz-es, négymagos processzorral rendelkező okostelefon negyedik kategóriás LTE eszköz, amely a társaság közleménye szerint 150 Mbit/s letöltési sebességre is képes. A 8,4 mm vastag telefonba egy 4,7 colos IPS HD ütésálló kijelző került, ami szinte teljes szélességében kitölti az előlapot, és a marketingesek szerint "egy végtelen víztükör képét idézi. A nagyon érzékeny felület akár kesztyűben is használható, fényereje automatikusan igazodik a külső környezethez.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A készüléken Android 4.1 operációs rendszer és a Huawei saját fejlesztésű felhasználói felülete, az Emotion UI 1.5 található. Ebben a UniHome funkció összeköti a kezdőképernyőket a főmenüvel, míg a Me Widget alkalmazás egyetlen, igény szerint testre szabható widgetben egyesíti az összes fontos információt és funkciót. Egy előre telepített optimalizáló alkalmazás feladata az adatforgalom nyomon követése, a feketelista és blokkolás, a nem használt programok bezárása és a gyorsítótár ürítése, valamint vírusvédelmi, energia-megtakarítási és adatvédelmi funkciók.

A 2420 mAh kapacitású akkumulátorral és 1,5 GHz-es, négymagos processzorral rendelkező okostelefon számára a HD filmek letöltése mindössze pár percet, az online videók, honlapok, zeneszámok vagy e-könyvek betöltése pedig másodperceket vesz igénybe. A vállalat "swift sharing” technológiája más gyártók készülékeihez viszonyítva kétszer-háromszor nagyobb fel- és letöltési sebességet tesz lehetővé Wi-Fi környezetben. A telefonban van NFC modul, így lehet vele érintés nélkül fizetni, illetve energiagazdálkodása is takarékos.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Hátoldalára egy 13 megapixeles BSI szenzor, előlapjára 1,3 megapixeles kamera került. Előbbi külön gombot kapott: az első gombnyomás aktiválja a kamerát, a második pedig elkészíti a felvételt. Az Ascend P2 várhatóan 2013 második negyedévétől fekete és fehér színekben lesz elérhető világszerte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cS6Szi #10
    Nekem huawei ascend g300 telefonom van. Kemény 9000Ft kellett kiperkálnom érte az előfizetésem meghosszabbításánál. Szerintem ennyi pénzért nem kapsz ilyen tudású telefont. Elötte galaxy minim volt amit még 40000 ft vettem de az a felét se tudta annak mint a mostanim. Teljesen megvagyok vele elégedve. Ha a Huawei tartja az alacsony árait akkor rám számíthat hosszútávon.
  • dchard #9
    Ostoba vagy mint a csizmatalp, látszik hogy fingot sincs az egész iparágról, különben nem írnál ilyen baromságokat.

    A te csudálatos Samsung telefonod 70-80%-a pontosan ugyanaz mint ami a Huaweiben van, ugyanott is készül mind a kettő. Ez az árban is látszik: nem sokkal olcsóbb a Huawei hasonló kategóriájú telefonja mint a Samsungé. Zászlóshajót is csak azért nem gyártanak, mert a márkát még nem futtatták be eléggé, a "luxusra" vágyó vásárlók pedig sznobok és szűklátókörűek mint te vagy az Apple fanok akik egy logó miatt minden tartalom nélkül is hajlandóak valamiért 2-3-szor annyit kiperkálni. A huaweinek egyetlen területen kell fejlődnie az pedig a szoftveres támogatás, bár érdemes megnézni, hogy a Samsung vagy az LG sem éppen jeleskedik, amikor az alig fél egy éves készülékekhez kéne kiadni új verziót.

    A térerőnek meg semmi köze nincs ahhoz, hogy ki szállítja a hálózati elemet. A szolgáltató sara, ha nincs megfelelő számú állomás adott területen, és emiatt nincs lefedettség.

    Dchard
  • fergusonpapa #8
    5éve se volt hogy azt mondtam : "szamszúng telefont ne vegyél egy szar, vegyél inkább nokiát vagy sony ericson.." Most azért változott a helyzet..

    Nem noname dolgokról van szó hanem arról hogy amennyi egyforma telefon van manapság a logó nem számít csak a tudás ami mint mondtam nem sokban eltérő már de ez sokkal fontosbab mint egy 1-2cmes logó.
  • M2 #7
    Régen a Samsung (meg a GoldStar - LG) is egyet jelentett a gagyival, ma meg az számít minőségnek.

    Huawei el fog nyomni mindenkit az olcsó áraival.
  • heist #6
    Akkor ezért nincs már térerő pesttől 50 kilométerre...

    Hát sok sikert kedves huacsingcsangcsung használók.

    A Samsungot hasonlítod, mihez???? A Samsung már akkor minőséget gyártott amikor a huacsingcsungnál még biciklivel jártak dolgozni.

    A márkanév hogyne számítana? Az a védjegye a minőségi mutatónak. De akkore ne legyenek márkák, igazad van, legyen minden noname.
  • fergusonpapa #5
    ezt akartam mondani csak nem voltam benne biztos :D
  • Petka #4
    Íme az élő példa arra, hogy valaki csak a márkanév miatt vesz telefont! Arról persze fogalma sincs, hogy a mobilhálózatot, amit használ, azt is épp a Huawei építette ki... :D
  • Coral Springs #3
    Mert miért ne ? Ilyen alapon akár egy Samsung is lehúzhatná a rolót, csak mert a márkanév nem elég nyugati.
  • fergusonpapa #2
    Miért ne számítsanak? Már most jókora szeletett hasitanak több szegmensben (nem csak telefon). Az emberek meg tudják már hogy legtöbb kütyü ázsiából jön akinek ez mérvadó és neve miatt nem vesz meg egy számára ideális telefont az megéret a kipusztulásra :)
  • heist #1
    Kínába biztos veszik majd mint a cukrot...
    Amúgy ilyen névvel ne nagyon számítsanak nemzetközi piacra.