Gyurkity Péter

LG Optimus F, Acer és ZTE megjelenések

Az LG bemutatta új sorozatát, amely a felső-középkategóriát hivatott lefedni, az Acer az MWC alatt jelentkezik megoldásaival, míg a ZTE a Tegra 4 chipre építve dobná piacra fejlesztéseit az év közepén.

Szinte egyszerre futottak be a bevezetőben említett bejelentések, így ezekről most egyazon hírben számolunk be. A fenti hármasból az LG újdonságával érdemes kezdenünk, hiszen itt ismerjük a legtöbb részletet, mégpedig azon hivatalos bejelentés révén, amely nem sokkal az elsőként kiszivárgott két képet követően jelent meg a gyártó internetes oldalán.


Ebből rögtön kiderül, hogy két eltérő változatról van szó, amelyek F7 és F5 jelzéssel jelennek meg. Az F-sorozat közvetlenül a G-jelzésű készülékek alatt helyezkedik el, némileg szerényebb jellemzőket felvonultatva, itt sem lesz azonban okuk a szégyenkezésre. Az Optimus F7 például 4,7 hüvelykes, 720p felbontást támogató IPS-kijelzőt kapott, amelyet 1,2 GHz-es ikermagos Qualcomm chip, 2 GB RAM, 2540 mAh-s akkumulátor, illetve 8 és 1,3 megapixeles kamera egészít ki. Az F5 kijelzője 4,3 hüvelykes, a támogatott felbontás itt 960 x 540 pixel, a processzor változatlan, míg a listán 1 GB RAM, egy 2150 mAh-s akkumulátor, valamint 5 és 1,3 megapixeles kamera szerepel még. Mindkét példány esetében építenek az LTE idén várt gyors terjedésére, a megjelenés az F5-nél a második negyedévben, a F7-nél ezt követően esedékes.


Acer Liquid E1 és Acer Liquid Z2

Az Acer háza táján fontos hír, hogy a cég az MWC alatt felvonultatja saját megoldásait, így a látogatók közelebbről is szemügyre vehetik a Liquid E1, Z2 és C1 okostelefonokat. Az E1 4,5 hüvelykes qHD kijelzővel, ikermagos chippel és dual SIM opcióval érkezik, míg a Z2 esetében a Jelly Bean verzió egyedi felületét és annak nagy ikonjait, a 3 vagy 5 megapixeles kamera esetében elérhető kényelmi funkciókat és az opcionális dual SIM módot, míg a C1 telefonnál az Intel Atom chipet és a 4,3 hüvelykes kijelzőt emelik ki. Az AcerCloud felhő-szolgáltatás támogatása mindhárom példánynál megoldott, ez a tartalmak megosztásában segít majd, a megjelenést pedig még az első negyedév vége előttre ígérik.

A ZTE a maga részéről valamikor az év közepén szállítaná le a Tegra 4 chipre épülő megoldását, legalábbis Kínában, egyelőre ismeretlen néven, a "szuperfon" kategóriában, LTE támogatással. Azt egyelőre nem tudni, hogy a többi régióban felbukkan-e majd a fejlesztés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!