SG.hu

A televíziózás jövőjén dolgozik a Cisco

A Cisco és az NDS nyílt rendszere, a Videoscape Unity platform bárhol, bármikor, bármilyen képernyőn használható.

A Videoscape Unity szoftver platform segítségével a szolgáltatók többképernyős videószolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleiknek. A rendszer használata minden eszközön egységes videó-élményt eredményez. A felhő alapú platform révén bármikor, bárhonnan, bármilyen képernyőn – egyidőben akár több képernyőn is – elérhetőek vagy újranézhetőek a filmek, műsorok és lejátszhatók a felvett tartalmak. A Videoscape Unity egy moduláris, nyílt rendszer, amely akár harmadik fél által készített komponensekkel is tovább fejleszthető. Állandó frissítéséhez nincs szükség folyamatos szakértői segítségre, így az üzemeltetési költségek jelentősen csökkenhetnek.

A felvétel és a tárolás is a felhőben történik, így a felhasználók bárhonnan, bármilyen képernyőről (laptop, tablet, okostelefon, stb.) megnézhetnek valós idejű, vagy akár korábbi, a DVR-rel rögzített tartalmakat. A TV/Video Everywhere szolgáltatás bárhonnan elérhetővé teszi e tartalmakat, továbbá egységes keresőfunkciót is kínál. A Cisco Connected Video Gateway eszköz segítségével a videó és egyéb tartalmak egyszerűen megoszthatók otthoni, IP-hálózathoz csatlakozó eszközökkel. A videók és más tartalmak a szolgáltató által támogatott eszközökön gyorsabban elérhetőek, de az otthoni hálózatokhoz egyéb, nem támogatott eszközök is hozzáadhatók.

„A következő generációs videó-funkciók kiépítéséhez a médiatársaságok eddig egyénileg fejlesztett, vagy szabványos megoldások közül választhattak. Az előbbi csak egyedi, de behatárolt igényekre nyújtott megoldást, míg az utóbbi korlátozott lehetőséget kínált a testreszabásra. A Videoscape Unity a két megközelítés előnyeit ötvözi, a szabványos felhőt és a különféle képernyőkhöz igazítható felhasználói élményt együttesen kínálja." – mondta Dalos Ottó, a Cisco Magyarország szolgáltatói piacért felelős vezetője. A rendszer a legtöbb szolgáltató hálózatával kompatibilis, a platform számos, előre tesztelt konfigurációban elérhető és hozzáigazítható a szolgáltatók igényeihez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morden2 #1
    Egyenként választható csatornákat inkább.