SG.hu

jQuery konferencia Bécsben

A legismertebb JavaScript konferenciát első alkalommal rendezik Ausztriában - a főbb témák az okostelevízió, a reszponzív web design (RWD) és a mobil eszközök.

Február 22-én, pénteken és 23-án, szombaton a bécsi Liechtenstein Palotában találkoznak a népszerű JavaScript keretrendszerrel, a jQuery-vel foglalkozó nemzetközi IT közösség tagjai. A kétnapos konferencia, amelyre szerte Európából érkeznek fejlesztők, kiváló fórumot biztosít a jQuery közösség és a JavaScript iránt érdeklődő szakemberek számára a legújabb webtechnológiai ismeretek megosztására. A konferencián a résztvevőket számos nemzetközi hírnévnek örvendő előadó várja, akik bemutatják a webes alkalmazások és az okostelevíziók jQuery fejlesztéseinek legújabb irányvonalait, és képet adnak a jövő informatikai fejleményeiről. Az előadók listáján szerepel többek közt Richard D. Worth (a jQuery Alapítvány igazgatója), Doug Neiner (jQuery központi team), Jörn Zäfferer (jQuery UI központi team), Patrick Lauke (Opera JavaScript fejlesztő) és Sebastian Kurfürst (TYPO3 központi team).

Patrick Lauke-től mindent megtudhatunk, amit érdemes tudni az úgynevezett okostelevíziós appokról, valamint arról is, hogy milyen szerepet játszik a jQuery azok programozásában. Előadásában Patrick Lauke kitér azokra a sajátságos kihívásokra is, amelyekkel a fejlesztők szemben találják magukat az okostelevíziókhoz kapcsolódó internetes alkalmazások és tartalmak kidolgozása során.

A jQuery Mobile team vezetője, Todd Parker ismerteti a Mobile keretrendszer beépített RWD képességeit és a valós életből vett példákkal szemlélteti, hogyan használhatók a médialekérdezések (media queries) és a mobil eszközökre való fejlesztést és webdesign-t előtérbe helyező (az ún. mobile-first) megközelítés a reszponzív oldalak és appok kialakításakor. Az előadó bemutat különféle teljesítménynövelő tecnikákat, például azt, hogyan csökkenthető a lehető legkisebbre a sávszélesség és szerverre érkező kérések száma, hogyan kezelhetők a nagy felosztású képek, hogyan alkalmazható a skálázható vektorgrafika, és hogyan rétegezhető szelektív módon, az eszköz képességei alapján a tartalom és a funkciók. Az előadások mellett a konferencián műhelyfoglalkozásokra is sor kerül - "jQuery Advanced" és "jQuery Mobile" témakörben -, ahol a résztvevők tovább mélyíthetik tudásukat az adott témákról.

A bécsi konferencia szervezője és házigazdája a Gentics GmbH, egy ausztriai szoftverfejlesztő cég. A Gentics Software technikai igazgatója és az Aloha Editor projekt vezetője, Haymo Meran, különösen nagy lelkesedéssel fogott az első bécsi jQuery kconferencia szervezésébe. "Nagyon örülök, hogy végre Bécsbe invitálhatjuk a fejlesztő csapatok tagjait és az érdeklődő felhasználókat a JavaScript és a jQuery jövőbeli technológiáinak megvitatására. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a jQuery minket kért fel a 2013-as konferencia lebonyolítására" - nyilatkozta Haymo Meran. A konferenciát fő szponzorként a Microsoft Austria támogatja, lehetővé téve, hogy a résztvevők rövid összefoglalót adhassanak különféle témákról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!