MTI

Március végéig elindul a Tesco webáruháza

Az első negyedévben indítja el webáruházát a Tesco Globál Áruházak Zrt. - közölte a cég.

A Tesco honlapján olvasható információk szerint hamarosan indul a Tesco Online Bevásárlás, és a megvásárolt termékeket házhoz is szállítják majd. Az áruházlánc pontos időpontot nem közölt az indulásról, csak annyit, hogy még egy első negyedévben startol a webáruház, és hogy az előregisztráció már elindult a Tesco honlapján. Az Auchan és a Spar - bár foglalkozott a témával - egyelőre nem indít online bevásárlási szolgáltatást. Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója elmondta: az Auchan is foglalkozott már az online vásárlás kérdésével, de egyelőre nincs döntés erről, így időpont sem a bevezetésre. Kiemelte: elsősorban a gazdaságos üzemeltetés feltételeit kell megteremteni, és egy ilyen beruházás elsősorban informatikai oldalról beruházásigényes.

A kommunikációs igazgató kifejtette: akkor lehet elindítani a webáruházat, ha pontosan lehet látni, hogy a forgalomból mennyi idő alatt térül meg a befektetés. Emellett felmérések szerint Magyarországon népszerű a házhozszállítás, így logisztikailag ezt "jól össze kell rakni", hogy megtérüljön. Fehér István, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője azt közölte: vizsgálják a kérdést, de tekintettel arra, hogy döntés nem született, konkrétumokkal nem tud szolgálni.

A GKIeNET és T-Mobile közös felmérésének adatai szerint 2011-ben 155 milliárd forintnyi árut vásároltak online módon a magyar fogyasztók, ami a hazai kiskereskedelmi forgalom 2,4 százaléka. 2011 végén az online vásárlók száma 1,4 millió volt, ami a 14 év feletti internetezők körülbelül 35 százaléka.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoltan21 #5
    "Az Auchan és a Spar - bár foglalkozott a témával - egyelőre nem indít online bevásárlási szolgáltatást."
    De aranyosak!
    Az Auchan weblapja, sem kellően informatív. Nem minden, náluk kapható termékükről informálják a vásárlót.
    Regionálisan, nincs olyan, hogy csak egy termékhez írják ki, hogy melyik áruházakban van készleten. Ha az ember, Bp.-en lakik (és nem csak a jó közlekedésű Belváros részén), akkor is, meg tudja azt oldani, hogy bármelyik áruházba kimenjen, főleg, ha belefér az idejébe (főleg úgy, hogy a Cora is, Auchan lett, így több, áruházuk található Bp. körül).
  • akyyy #4
    500 vagy 1000-e tippelek.
  • Komolytalan #3
    "én házhoz nem hiszem hogy rendelnék, főleg ennyi pénzért majd"
    Mennyi az az ennyi pénzért?
  • passatgt #2
    kíváncis leszek, ha alacsony lesz a szállítás akkro egyszerűbb/olcsóbb, mint bemenni és megvenni

    esetleg amit te mondasz, hogy az összerakás ingyen van, kiszállítás meg pénzért

    "A kiszállítás díja a lengyeleknél kimondottan alacsony: 2,98 zlotytól (210 forint) 9,9 zlotyig (700 forint) terjed, a cseheknél 69 koronától (780 forint indul)"

    Ha itt is ilyen pár száz ft-os összeg lesz, akkor menni fog ez sztem(illetve, ha ugyanannyiba kerülnek a cuccok, mint a boltban)
  • akyyy #1
    én házhoz nem hiszem hogy rendelnék, főleg ennyi pénzért majd, de régebben arrol volt szó, hogy kiválasztom előre a dolgokat, elsétálok a tescoba és ott már előre el van készitve a "kosár" ????