Gyurkity Péter

HTC M7 képek, LG Optimus G eredmény

A címben szereplő első gyártó esetében egy állítólagos újabb készüléket vehetünk közelebbről szemügyre még az MWC előtt, míg riválisuk az Optimus G által eddig elért kellemes eredményről számolt be.

A HTC M7 eddig kizárólag egy kissé elmosódott, nehezen kivehető renderen létezett, most azonban előkerültek az első, valódinak mondott felvételek is a készülékről. Ezen egy érdekes, leginkább a Droid DNA-ra hajazó okostelefont láthatunk, amely azonban további kérdéseket is felvet.

Elsőként érdemes megjegyeznünk, hogy a belső részletek, vagyis a hardveres specifikáció fontosabb elemei ismeretlenek, ezekről semmilyen érdemleges információ nem jelent meg. A külső illetően a hozzáértők rögtön kiemelik, hogy a kapacitív érintőgombok túlságosan magasan helyezkednek el, ezek sorrendje is szokatlan, a hátoldalon pedig hiányoznak az engedélyező hatóságok és szabályozó hivatalok jelzései - vagyis, amennyiben egy valódi telefonról van szó, az minden bizonnyal egy korai prototípus, nem feltétlenül a végleges változat közvetlen előfutára. A legérdekesebb részlet talán a szoftver, hiszen ez a forrás szerint a Sense 5.0, új widgetekkel, letisztult kezelőfelülettel. Hogy mennyire hihetünk a beszámolónak, az azonban csak az egy hónap múlva esedékes Mobile World Congress alatt derül majd csak ki.


Az LG háza táján már hivatalos közlemény számolt be az új fejleményekről, itt azonban nem egy új készülék, hanem egy már piacon lévő példány eddigi eredménye szolgáltatott alapot a hírhez. A gyártó büszkén számolt be arról, hogy a szeptemberi (amerikai) megjelenés óta eddig egymillió Optimus G okostelefont adtak el, ami mindenképpen szép adatnak számít, még akkor is, ha az igazán nagyok (Samsung, Apple) ennél jóval látványosabb teljesítményt tudnak felmutatni.

Tekintettel arra, hogy a Nexus 4 igencsak hasonlít a készülékre, érdekes lenne tudni ez utóbbi példány forgalmát, erről azonban a Google továbbra is hallgat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!