Berta Sándor

Februárban érkezhet a Galaxy Note 8.0

A gyártó kínálata ezzel minden méretkategóriát lefed, hiszen 5 és 6 collos okostelefonjai, illetve 7 és 10,1 collos táblagépei mellé most egy 8 collos típus csatlakozik.

A SamMobile.com értesülései alapján a dél-koreai gyártó már február végén a barcelonai Mobil Világkongresszuson bemutathatja a legújabb Galaxy Note modellt. A Galaxy Note 8.0 két változatban lesz kapható: a GT-N5100 lesz az UMTS- és WLAN-modullal egyaránt rendelkező, míg a GT-N5110 a WLAN-modell. A hardvert tekintve minden másban megegyezik egymással a két készülék. A processzorról egyelőre nincsenek információk, azt viszont lehet tudni, hogy a 8 hüvelykes Super-Clear érintőképernyő felbontása 1280 x 800 képpont lesz.


Úgy tűnik, a cég túl nagynak tartotta a 7 és 10 collos modelljei közti rést

A 211,3 x 136,3 x 7,96 mm méretű ás 330 gramm súlyú eszköz hátoldalán egy 5 megapixeles, elülső oldalán pedig 1,3 megapixeles kamera található. A tábla PC-ben 2 gigabájt RAM van és ezt egészíti ki a 16 vagy 32 gigabájt flashmemória. A MicroSD-bővítőhely segítségével a memóriamennyiség tovább növelhető. A GT-N5110 az UMTS mellett támogatja a HSPA+, a HSUPA, a GPRS és az EDGE szabványt is, valamint mindkét változat rendelkezik A-GPS-vevőegységgel, USB 2.0-s porttal, IEEE 802.11a/b/g/n szabványú WLAN- és Bluetooth 4.0-támogatással. A Galaxy Note 8.0 Android 4.2 (Jelly Bean) operációs rendszerrel érkezik, az akkumulátora 4600 mAh-s. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az egyes változatok mennyibe fognak kerülni.

A Galaxy Note 10.1 tavaly augusztus óta kapható. A géphez mellékelt toll a különböző alkalmazásokhoz éppúgy használható, mint jegyzetek beírására vagy rajzolásra. 2012 októberében érkezett a Galaxy Note 2, amelyet 5,5 hüvelykes Super AMOLED Plus HD kijelzővel szereltek fel, ennek felbontása 1280 x 720 képpont. A termék egyaránt tekinthető okostelefonnak, jegyzettömbnek és tábla PC-nek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • willcox #3
    "A gyártó kínálata ezzel minden méretkategóriát lefed, hiszen 5 és 6 collos okostelefonjai" - a gyártó még nem kínálja a Note3-at, egyelőre még az sem biztos, hogy akkora lesz. Tényként közölni találgatásokat és még meg sem jelent cuccokat, elég amatőr dolog. De hát mit is várna itt az ember, az ilyesmi mindennapos.
  • Cat #2
    Egyértelmű, hogy a Samsung igyekszik minden méretkategóriát lefedni, nomeg ez az iPad Mini miatt is fontos.

    Willcox: A Note III kijelzője 6,3 collos lesz - bár szerintem eléggé erőltetett ezeket okostelefonnak nevezni, hiszen az általunk táblagépnek hívott dolgok ugyanazt tudják (azonos oprendszer, ugyanúgy van rajta 3G stb.) csak nagyobb méretben.
  • willcox #1
    "5 és 6 collos okostelefonjai" - 6"-os? Melyik is lenne az?
    "illetve 7 és 10,1 collos táblagépei mellé most egy 8 collos típus csatlakozik." - eddig is volt nekik. Ez neked újdonság?