Gyurkity Péter

CES-körkép I.

A CES alatt máris számos eltérő okostelefonról rántották le a leplet, és bár ezen bemutatók nagyrészt megfelelnek a korábbi pletykáknak, érdemes végigfutni rajtuk, hogy ne maradjunk le az újdonságokról.

A Huawei tervezett hármasáról néhány nappal korábban beszámoltunk, ezen készülékeket a cég most hivatalosan is bemutatta a nagyközönség előtt. Az Ascend W1 a cég első WP8 készüléke (ezzel a Microsoft platformja egy újabb gyártót tudhat maga mögött), 4 hüvelykes IPS LCD kijelzőjéhez 1,2 GHz-en futó ikermagos Snapdragon chip, illetve egy 1950 mAh-s akkumulátor társul. Kínában és Oroszországban januárban, az Egyesült Királyságban az első negyedévben jelenik meg, a többi európai ország ezután következik majd a sorban.


Huawei Ascend W1

Az Ascend D2 és az Ascend Mate ezzel szemben az Androidra támaszkodnak, előbbit 5 hüvelykes, utóbbit pedig 1280x720 pixeles 6,1 hüvelykes kijelzővel és egy 4050 mAh-s akkumulátorral szerelték. A Mate ezzel a a világ legnagyobb okostelefonjának számít, négymagos, 1,5 GHz-es processzor, 8 megapixeles hátoldali kamerát, illetve egy 1 megapixeles HD előlapi kamera van benne.


Huawei Ascend Mate

A Samsung egy belépő szintű WP8 változattal készül, amely az ATIV Odyssey nevet kapta. Ez elsőként az amerikai Verizon hálózatán rajtol majd el, 4 hüvelykes Super AMOLED kijelzővel, 800 x 480 pixel felbontással, 1,5 GHz-es ikermagos Snapdragon chippel, 1 GB RAM, egy 5 megapixeles kamera, valamint egy 2100 mAh-s akkumulátor kíséretében, 8 GB-os belső tárolóval és microSD-vel. A CDMA mellett a GSM hálózatokon sem lesz gond, így a megjelenésre a többi régióban is számíthatunk.


ATIV Odyssey

Az Alcatel ONE TOUCH Idol Ultra néven mutatta be a 4,7 hüvelykes AMOLED kijelzővel felszerelt okostelefonját, amely azonban mindössze 6,45 mm vastag. A készülék belsejében 1,2 GHz-es ikermagos processzor, valamint egy 8 megapixeles és 2 megapixeles kamera kapott helyet. Az Idol változat ezzel szemben 110 grammos súlyával és IPS kijelzőjével, míg a Scribe HD 5 hüvelykes kijelzőjével és MediaTek MT6589 chipjével hódítana, a Jelly Bean társaságában.


Alcatel ONE TOUCH Idol Ultra

A ZTE a korábban már szintén beharangozott Grand S telefont ismerteti a látogatóknak a kiállításon, a maga 5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzőjével, 1,7 GHz-es négymagos Snapdragon chipjével, 13 megapixeles és 2 megapixeles kamerájával, 2 GB RAM és Jelly Bean, illetve 6,9 mm-es vastagság mellett. A készülék az első negyedévben Kínában bukkan majd fel, ezt követi majd a többi régió.


ZTE Grand S

A többi gyártó is készült újdonságokkal, a Vizio például két okostelefont mutatott be. Ezek egyike 5 hüvelykes kijelzőt, 1080p felbontást, 8 és 2 megapixeles kamerát, ikermagos Qualcomm chipet, illetve 2 GB memóriát kapott, míg a másik példány 4,7 hüvelykes kijelzőt, 720 x 1080 pixel felbontást, ikermagos MediaTek chipet, 8 és 1,3 megapixeles kamerát vonultat fel, 1 GB RAM társaságában.


Vizio

A kínai HiSense sem maradt le a listáról, az U958 ugyanis az Android családhoz csatlakozik, 1,2 GHz-es négymagos Snapdragon S4 Play chippel, 4,5 hüvelykes FWVGA kijelzővel, 5 megapixeles kamerával, 512 RAM és egy 4 GB-os belső tároló kíséretében, microSD és dual-SIM támogatás és egy 1700 mAh-s akkumulátor mellett, 9,5 mm-es vastagsággal.


HiSense U958

A CES természetesen további érdekességeket kínál a rendezvény időtartama alatt, ezekről folyamatosan beszámolunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vogel #7
    Ezek a szarok akkorák, mint egy palacsintasütő.
  • fergusonpapa #6
    zte grand S nagyon bejön. Szerintem erre váltok
  • tomcsa4 #5
    Nézd meg a Telefongurut is.
  • fdsag #4
    http://www.gsmarena.com/search.php3

    Amazonon sok felhasználói vélemény van.
    http://tinyurl.com/ccavulz

  • Blacktom #3
    Ezeket találtam:
    http://www.phonescoop.com/phones/finder.php itt nincsenek árak
    http://smartphones.findthebest.com/ itt lehet árak szerint rendezni, de nem tűnik teljesnek a választék...
  • Blacktom #2
    Olyan oldalt ismer valaki, ahol egy adatbázisba vannak rakva a telefonok, névtelen kínaitól samsungig minél több, és nemcsak szűrni lehet, hanem súlyozni a jellemzőket, értékeket, akár saját szorzókkal (pl kinézet, oprendszer alapján)?
    Felhasználói értékelések, szubjektív vélemények, webshop árak, minél több összehasonlító infó egy adatbázisban, annál jobb.
  • Cat #1
    Kiváncsi vagyok melyik lapnak jut eszébe először csinálni egy logó nélküli vaktesztet vagy egytucat ilyen androidos telefonnal. De ha egységesen mind fehér simán oda mernék tenni melléjük néhány korábbi iPhonet is, biztos hogy sokan nem jönnének rá mi az.