Gyurkity Péter

Elmarad az idei MWC

A húzódozás után végül a gyártók szövetsége jelentette be, hogy nem tartják meg a rendezvényt.

Alig néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy több jól ismert telefongyártó is jelezte távolmaradási szándékát, amely meglehetősen gyorsan veszélybe sodorta a barcelonai rendezvényt. Többen ugyan kitartottak a részvétel mellett, végül azonban a gyártók szövetsége határozta el, hogy nem tartják meg azt.

Érdekes módon február 12-én még maga a GSMA is azt közölte az érdeklődőkkel, hogy egy külön csapatuk szintén jelen lesz az eseményen, eközben azonban már felreppentek a hírek, hogy a rendezvény esetleges törléséről is egyeztettek. Az első hírekben még arról számoltak be, hogy végül kitartottak az eredeti tervek mellett, két nappal később azonban már friss hírügynökségi jelentésben olvashattunk arról, hogy mégsem tartják meg az MWC-t, amely persze azt is jelentette, hogy a részvétel mellett határozó telefongyártók és egyéb cégek számára sincs értelme a további kitartásnak.

Azt is megtudhattuk, hogy egy gyorsan összehívott gyűlésen született meg végül a döntés, amit pont a visszalépő cégek nagy (és egyre növekvő) száma miatt voltak kénytelenek megtartani. Az elsődleges ok persze továbbra is a koronavírus, valamint az általa előidézett helyzet, hiszen emiatt lépett eredetileg vissza a rendezvénytől a Sony, az LG, az Amazon, a ZTE, a Facebook, nem beszélve az olyan nagy szolgáltatókról, mint az AT&T, az Orange, a Deutsche Telekom, a Vodafone, az NTT Docomo, illetve a Nokia és az Ericsson. A GSMA a mostani rendezvény helyett az MWC Shanghai, valamint az MWC Los Angeles előkészületeire, valamint azok lebonyolítására fókuszál majd, erre azonban csak valamikor később (még szintén az idei évben) kerül majd sor.

Amennyiben időközben nem következik be további komolyabb romlás, a jövő évi MWC-re már mindenképpen sor kerül, ez a szokásos időpontban, jövő februárban jön majd el. A nagy bejelentéseket idén azonban az egyes vállalatok majd saját oldalaikon, illetve bemutatóikon hozzák majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!