Gyurkity Péter

Már készül az iPhone 6

Külső appok fejlesztői szerint az Apple már dolgozik a soron következő iPhone készüléken, amelyet az iOS egy újabb verziója egészítene ki. A cég novemberben már javított, elsősorban az ötödik telefon révén.

A tengerentúlon bukkant fel elsőként a hír, miszerint az almás cég már dolgozik a következő iPhone okostelefonon, amely minden bizonnyal a 6-os számot kapná meg. Az információ külső fejlesztőktől származik, akik saját appjaik naplófájljaiban látták viszont az új verziószámot, ebből következtettek arra, hogy a tesztelés már elindult.

A fejlesztők az említett naplófájlokon keresztül követik, hogy alkalmazásaikat mely készülékeken és milyen IP-címen veszik igénybe nap mint nap a felhasználók. Az Apple legújabb okostelefonja iPhone5,1 és iPhone5,2 jelzéssel szerepel ezen állományokban, attól függően, hogy mely frekvenciasávokat használják, az elmúlt napokban azonban több alkalommal is felbukkant az iPhone6,1 azonosító, amely egy új változat tesztelésére utal. Ezt persze bárki könnyen hamisíthatja, viszont a mellékelt IP-címek az Apple cupertinói főhadiszállásán használatosak, ezért tűnik valószínűnek, hogy valóban készül az iPhone 6, amelyhez az iOS 7 társul majd.

Mivel a cég első embere tavaly májusban a titkolózás megduplázásáról, a kiszivárgások megelőzéséről beszélt, az is előfordulhat, hogy ők szeretnék félrevezetni a magukat sasszeműnek vélő külső érdeklődőket, azt azonban még túl korai eldönteni, hogy mely feltételezés felel meg a valóságnak. Az mindenesetre biztos, hogy az Apple novemberben javított az Egyesült Államokban, részesedésük ugyanis az okostelefonok szegmensében 35 százalékra emelkedett, míg a teljes amerikai mobilpiacon ez 18,5 százalék volt. Ezzel egy időben azonban a Google is növelte befolyását, ők 53,7 százaléknál tartanak az okostelefonoknál, így felzárkózásról nem beszélhetünk.

Elemzők szerint az Apple azért marad le a versenyben, mert viszonylag egysíkú a termékkínálata, az olcsóbb okostelefonra vágyó vevők nem is gondolhatnak arra, hogy az amerikai cég termékei közül válasszanak. Az iPhone5 eladásai jól hasítanak, profitot hoznak - ez is hozzájárul ahhoz, hogy egyelőre várat magára az olcsóbb Apple-telefon piacra dobása. A feltörekvő piacok kispénzű vevőinek szánt iPhone Mini - amelyről régóta csiripelnek a számítástechnikai és informatikai szakma verebei - a legoptimistább várakozások szerint is csak 2014-ben jelenhet meg a piacon. Nagyjából ez lesz az az időszak, amikor az Apple-nek már nagy szüksége lesz egy olyan újdonságra, amely életet lehel addigra várhatóan kifulladóban lévő értékesítésébe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • levente68 #25
    Ha a fantáziátlanokon múlik, akkor valóban...

    "Ezeket az elemzőket azért megkérdezném, hogy milyen versenyben is marad le az Apple? Egy cégről beszélünk, aminek egyetlen célja a minél nagyobb profit termelése. Jelenleg nagyon nem úgy néz ki, hogy ebben lemaradnának, lassan már nem tudják mivel lapátolják azt a q sok pénzüket."

    Szerintem kérdezd is meg tényleg, hátha felfedezik Magyarország kis tündöklő értelmű csillagát, aki itt csak elnyomásban részesül és kiemelik ebből a posványból a neki kijáró megatop elemzői posztra.
    Így aztán sokkal okosabbakat elemezhetnének egy ilyen géniusszal az élükön...
    Kérdés persze, hogy Apple fizetne tovább is? Immáron külsősként?





    Amúgy tényleg komoly lemaradással érkezik a hír ide sajnos.
  • M2 #24
    "Elemzők szerint az Apple azért marad le a versenyben, mert viszonylag egysíkú a termékkínálata"

    Ezeket az elemzőket azért megkérdezném, hogy milyen versenyben is marad le az Apple? Egy cégről beszélünk, aminek egyetlen célja a minél nagyobb profit termelése. Jelenleg nagyon nem úgy néz ki, hogy ebben lemaradnának, lassan már nem tudják mivel lapátolják azt a q sok pénzüket.
  • M2 #23
    "Mivel felgyorsultak a kiadási ciklusok"

    Miért gyorsultak volna fel? Mert idióta 'elemzők' azt írják? Vagy mert a gyári hibás iPad3 után inkább gyorsan kihozták az iPad4-et az új csatlakozóval?

    Ugyanez a baromság az olcsóbb iPhone-nal is, amit nem is értem melyik barom talált ki...
  • narumon #22
    Szerintem az öngól lenne, de hát Jobs nélkül még mindig nem látom hogy valaki felvette-e volna kesztyűt, úgyhogy még az is lehet, hogy ilyen hülyék. Majd meglátjuk! A vak is aszonta.
  • Cumshot #21
    Remek, jöjjön is. Csak legyen legalább 250000 forint a 16 gigás a premier idején, és akkor kettőt is veszek.
    S4? Mi a ráknak? S2 hardverét sem használja még ki teljesen semmilyen alkalmazás, S3-ról ne is beszéljünk.
    Nekem most egy 2 magos Galaxy S Advance-em van, és tuti hogy ezzel még legalább 1,5 évig elleszek, mivel nem lesz értelme váltani.
  • Major #20
    Mivel felgyorsultak a kiadási ciklusok, és nem akarnak lemaradni a Samngtól, így egyes források szerint a Samsung Galaxy S4 után nem sokkal jön ki április-május környékén.
  • MaRee #19
    Ezaz!! Alig várom, aztán egy fél év múlva a 6s-et aztán jövőre a 7-et és a 7s-et, mindegyiket megveszem!!!! Csodálatos, innovatív, KELL!

  • Zoltan21 #18
    Én az iPhone 9-re leszek kíváncsi!
    Beépített kávéfőzővel veszem csak meg! :D
  • Vaszilij Artyom #17
    Áfjón 5 új tokban. ami már nem kopik, INNOVÁCIÓ!
  • narumon #16
    Szerintem maradnak a szokásos frissítésnél. Azaz nyár végén ősz elején érkezik és iphone5S lesz a neve.