SG.hu

Ötödével csökkent a bankkártya visszaélések száma

Nagyrészt a fejlettebb chipes bankkártyáknak köszönhetően jóval nagyobb biztonságban vásárolhatunk idén év végén bankkártyáinkkal, mint tavaly ilyenkor.

2012 első félévét vizsgálva a Magyar Nemzeti Bank több mint 20 százalékkal kevesebb kártyás visszaélésről adott számot, mint az azt megelőző év azonos időszakában. “A jegybank statisztikája arra is rámutat, hogy az összes felmerült kár és a teljes kártyás forgalom aránya – mindegyik kártyamárkát tekintve – a MasterCard és a Maestro bankkártyák esetében volt a legalacsonyabb, vagyis az e típusú kártyák bizonyultak a legbiztonságosabbnak 2012. első felében. Az a tény, hogy az időszak alatt a MasterCard kártyák piaci részesedése nőtt, hozzájárulhatott a javuló statisztikához” – vonja le a következtetést Fejes Kálmán, a MasterCard budapesti irodájának biztonsági szakértője, aki hozzátette:

„Biztonság tekintetében nem csak a MasterCard bankkártyái, de a hazai kártyaelfogadó rendszer szereplői is kiemelkedő munkát végeztek, még európai összehasonlításban is. Szeretnénk, ha ez a jövőben is így lenne, ezért folyamatosan dolgozunk azon, hogy a kártyatermékek a lehető legnagyobb biztonságot nyújtsák a kártyabirtokosoknak. A MasterCard előírásait követve a hazai bankok már 2009-ben elkezdték az átállást a biztonságosabb chipkártya technológiára. Ma a kártyák 80 százalékán található chip, az elfogadói hálózat pedig 99 százalékban felkészült a chipkártyák használatára.”

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!