MTI

Négy éve először nőtt a Motorola forgalma

Az amerikai Motorola először jelentett negyedéves forgalomnövekedést 2006 óta éves szinten, a cég forgalma a szeptemberrel zárult három hónapban 6 százalékkal, 5,8 milliárd dollárra emelkedett.

A Motorola adózott eredménye látványosan nőtt, 109 millió dollárra, részvényeként 5 centre ugrott az egy évvel korábbi 12 millió dollár, részvényenként 1 centről. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos profit 16 cent lett, a szakértők 11 centre számítottak. A nyereségnek szinte az egészét a Motorola hamarosan eladásra kerülő hálózati berendezésgyártó üzletága adta. Júliusban a Motorola arról állapodott meg a Nokia Siemens Networks finn-német vegyes vállalattal, hogy 1,2 milliárd dollárért eladja hálózati berendezésgyártó üzletágát. Az ügylet várhatóan az év végéig lezárul.

A Motorola 9,1 millió telefonkészüléket értékesített a negyedévben, amiből 3,8 millió volt az okostelefon. Mindkét adat javulás a második negyedévhez képest. A Motorola a harmadik legnagyobb telefongyártó Észak-Amerikában az Apple és a BlackBerry készülékeket gyártó Research in Motion után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!