SG.hu

Az LG tévéje fogyaszt a legkevesebbet

A TÜV Rheinland szakértői szerint az LG 47LM671S CINEMA 3D Smart TV-vel éves szinten több ezer forint spórolható meg.

Az LG egyedüli televízió gyártóként vehette át az E.ON Energiatakarékossági Díjat 2012-ben. Az idei verseny egyik érdekessége az volt, hogy TV kategóriában kizárólag 3D-s készülékeket neveztek be a gyártók. A legenergiatakarékosabb televíziókészülék idén az LG 47LM671S CINEMA 3D Smart TV-je lett, amellyel a TÜV Rheinland szakembereinek mérései szerint éves szinten több ezer forint spórolható meg. A 2010-ben alapított díjjal az E.ON Hungária célja az volt, hogy hozzájáruljon a lakosság energiatudatosságának fejlesztéséhez és energiatakarékosabb termékek fejlesztésére ösztönözze a gyártókat. Kevesen tudják, hogy egy tudatosan és jól megválasztott készülékkel több ezer forint megtakarítás érhető el évente.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az LG 47LM671S CINEMA 3D Smart TV kiérdemelte az E.ON Energiatakarékossági díját, hiszen ez az eredmény is azt igazolja, hogy ez a készülékünk kiválóan megfelel a környezettudatos fogyasztói igényeknek. Az LG számára mindig is kiemelt fontossággal bírt a termékek energiafogyasztásának csökkentése, mivel manapság az egyedi formatervezés és innovatív technológiák mellett az energiatakarékossági tényezők egyre inkább befolyásolják a vásárlókat a döntésben.” – nyilatkozta Szili Krisztián az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai marketingmenedzsere.

Az LG sajtóközleménye szerint a 47LM671S CINEMA 3D Smart TV-n már a karácsonyi vásárlás idején megtalálható az „E.ON Energiatakarékossági Díj 2012 nyertese” címke, ami garantálja, hogy ezt a készüléket választva környezet- és pénztárcabarát tévét vihetünk haza. Az LG tévéjét 118-162 cm képátlójú 3D TV kategóriában választották a legjobbnak a méréseket végző TÜV Rheinland szakértők. "Tapasztalataink szerint a háztartásban a konvencionális használat jelentősen befolyásolja az elektromos készülékek néveleges energiafogyasztását. Ezért tartjuk az E.ON kezdeményezését igazán előremutatónak, hiszen csak egy háztartási gép valós használati adatiból lehet reális fogyasztás-megtakarítással számolni.” – mondta el Zsákai Zoltán, a TÜV Rheinland szakértője.

Az LG 47LM671S átlagos felhasználási szokások alapján számított éves fogyasztása 83 kWh, ami mindössze 60%-a a kategóriában induló legkevésbé energiatakarékos készülékének. Ez a fogyasztáskülönbség éves szinten körülbelül 3 ezer forint megtakarítást jelent, viszont a háztartások zömében az itt pályázó termékeknél jóval kevésbé takarékos készülékek működnek, így a valós megtakarítás ennél az összegnél jóval magasabb is lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cloud.strife #1
    Nekem a 46HX850-es tévém, 108kwh-t fogyaszt, azaz öko módban fényérzékelővel otthon 46W a digitális fogyasztásmérőmmel. Nem tudom hogy megér-e évi 3000 ft-ot a sokkal gyengébb képminőség.

    De ettől függetlenül jó dolgok ezek Öko szempontból.