Napi Online

Nem tiltják be a Samsung telefonokat az USA-ban

Elutasította az Apple kérését az illetékes szövetségi bíróság és nem tiltja be 26 Samsung-mobiltelefon használatát az Egyesült Államokban − jelentette a Bloomberg.

A felperes nem tudta bizonyítani, hogy koreai versenytársa olyan technológiákat másolt le az Apple szabadalmi jogainak megsértésével, amelyek lényegesen befolyásolták volna a termékei iránti keresletet − állapította meg Lucy H. Koh bíró. A Samsung minden bizonnyal elszívta az amerikai cég fogyasztóinak egy részét, de nyilvánvalóan nem szorította ki a piacról − érvelt Koh. Az Apple nem tudta igazolni, hogy a telefonok külső megjelenését érintő három szabadalom, amelyeket ellenfele illegálisan használ, a fogyasztói kereslet fő hajtóereje lenne. A döntésben szerepet játszott az is, hogy a szóban forgó termékek közül már csak három van forgalomban.

A Samsung sem aratott teljes diadalt, a bírónő ugyanis visszautasította az ügy elsőfokú tárgyalásának megismétlését, amit a cég azért kért, mert az esküdtszék elnöke korábbi bírósági ügyeivel kapcsolatban a hazugság gyanújába keveredett. Koh ugyanakkor tovább vizsgálja, hogy csökkentse-e a szabadalomsértés miatt a Samsungra kiszabott 1,05 milliárd dolláros büntetést. A koreai vállalat álláspontja szerint legkevesebb 600 millió dollárral kellene mérsékelni az összeget. Szerintük az Apple olyan külső megjelenési formák − például a legömbölyített sarkok − lemásolásáért indított pert, amelyek nem eredeti, művészi elemei telefonjainak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • levente68 #1
    Most miért nem mondja senki, hogy nem is volt szó a "lekerekített sarkok"-ról?

    Valamint a régen elfogadott és elterjedt ikonokról akkor most mit kell gondolni, kié?

    Azt se mondja senki, hogy a korrupt Samsung biztos megvette a bírónőt?

    Semmi flame, csak én szedek itt Béres cseppet?