Gyurkity Péter

Törhetetlen kijelzővel jöhet a Galaxy S IV

Piaci elemzők és szakértők szerint a Samsung törhetetlen kijelzőn dolgozik, amely a Galaxy S család következő tagján mutatkozna be, az ötödik generáció pedig akár már rugalmas érintőképernyővel futhat be.

A Galaxy S IV várható bemutatkozásáról utoljára november közepén írtunk, akkor egyes források a CES-re időzítették a hivatalos bemutatót. A mostani hírek ennek nem mondanak közvetlenül ellent, ám ezúttal a piaci megjelenésre, valamint a készülék kijelzőjére koncentrálnak, amely a fenti újdonságot tartalmazhatja.

Eszerint a Samsung törhetetlen OLED-kijelzőn dolgozik, jelenleg pedig ennek sorozatgyártását készítik elő, hogy minden stimmeljen a következő év elejére. Ha minden jól megy, a Galaxy S IV megkaphatja ezt a komponenst, ráadásul a korábbinál nagyobb méretben, 441 ppi pixelsűrűség mellett, egy gyors négymagos processzorral, valamint egy 13 megapixeles kamerával kiegészítve azt. A cél egyértelműen az első hely megtartása, amelyre az ilyen és hasonló technikai újítások révén lehet esélyük, hiszen egyre több rivális dob piacra hasonló méretű és formájú megoldásokat. A család sorrendben ötödik tagja már akár hajlékony is lehet, bár hivatalos információt erről nyilván még jó ideig nem látunk majd.

A dél-koreai gyártó számára kedvezőek a feltételek, hiszen a kínai piacon a legújabb hírek szerint a harmadik negyedévben vezették a listát a maguk 17,8 százalékával, míg a második helyre a Lenovo futott be 13,2 százalékkal. Az Android platform előtt is jó esélyek mutatkoznak, jövőre a globális piac 70 százalékát uralhatja a szoftver, ez pedig tovább erősítheti a Samsung pozícióját, még akkor is, ha a Google időközben saját készülékkel is megjelent.

Az Apple az iPhone 5 mellett a bíróságon tudja feltartóztatni a gyártót, különösen ha sikerül további betiltásokat kicsikarnia. Maga az eljárás egyelőre nem befolyásolja komolyan az eredményt, sorrendben ötödik negyedévüket zárják profittal - meglátjuk, hogy ezt meddig tudják fenntartani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Zoltan21 #29
  Az egy mobiltelefon?
  Nekem egy Table gépnek tűnik.
 • Vol Jin #28
  :-)
 • halgatyó #27
  Murphy szerint a törhetetlen elektronikus ketyeréket mindig vízbe ejtjük
 • Vol Jin #26
  Ez nyilvánvaló, csak ugye, ha haterkedni jön valaki, a nyilvánvaló dolgok számítanak a legkevésbé.
 • csuszi #25
  nincs igazad. de azzal hogy lehülyézel mindenkit, attól sem lesz bizonyítva az állításod.
  az autó csak egy példa volt, természetesen nem tökéletes.
  valamikor az acéllemez mögött hamarabb törik valami, mintha valami törékenyt teszünk elé, hisz a törékeny a sérüléssel energiát emészt fel. nem olyan nehéz ez.
  van olyan behatás, amikor elég erős a védelem, vagy elég gyenge a behatás, hogy az ne érje a védelem mögötti anyagokat, hanem az energia lepattanjon. és vannak esetek, amikor a védelmi közeg csak továbbadja.
  erre írtam, hogy vannak esetek amikor bár tört volna a kijelző, és vannak esetek amikor jobb lesz mint volt.
  amit mások írtak:
  nem, ellentétben az sg legtöbb kommenteljővel, nem hiszem hogy jobban tudom mint a samsung utolsó mérnöke az esetet, csak fizikával kapcsolatban írtam be, olyan nagy vehemenciával védte vol jin az álláspontját, ami sajnos csak részben igaz.
  a samsung mérnökei tökéletesen meg fogják oldani a problémát, vagy olyan szintre redukálják hogy elenyésző %ban lesz igaz az, hogy inkább tört volna be.
 • narumon #24
  "Ennek kiküszöbölésére rém egyszerű módszer van, a mögöttes tárgy és az ütést felfogó tárgy között légrést hagysz, valamint a merev tárgyat rugalmasan rögzíted."

  Köszönöm! Tehát visszakanyarodunk az elejére, hogy nő a telefon vastagsága. Ha meg nem nő akkor viszont problémás a törhetetlen üveg (Nem, nem problémásabb mint a törhető ezt senki nem állította - csak nem lett sokkal jobb a megoldás sem!)
 • narumon #23
  Te tényleg nagyon hülye vagy...
 • Lack #22
  Ügyes marketing.
 • M2 #21
  A vezető telefongyártó csúcsmobiljáról beszélünk, ezért tuti biztos, hogy a legszuperebb megoldásokat fogják alkalmazni és igaz ez a kijelzőre is.

  Jó dolog, hogy itt agyaltok a fizikán, de gyanítom ott tartotok, ahol a mérnökök a fejlesztés első órájában... :-)
 • Vol Jin #20
  Világos, csak ezek haterkedésből mentek át hülyébe.