29
  • Zoltan21
    #29
    Az egy mobiltelefon?
    Nekem egy Table gépnek tűnik.
  • Vol Jin
    #28
    :-)
  • halgatyó
    #27
    Murphy szerint a törhetetlen elektronikus ketyeréket mindig vízbe ejtjük
  • Vol Jin
    #26
    Ez nyilvánvaló, csak ugye, ha haterkedni jön valaki, a nyilvánvaló dolgok számítanak a legkevésbé.
  • csuszi
    #25
    nincs igazad. de azzal hogy lehülyézel mindenkit, attól sem lesz bizonyítva az állításod.
    az autó csak egy példa volt, természetesen nem tökéletes.
    valamikor az acéllemez mögött hamarabb törik valami, mintha valami törékenyt teszünk elé, hisz a törékeny a sérüléssel energiát emészt fel. nem olyan nehéz ez.
    van olyan behatás, amikor elég erős a védelem, vagy elég gyenge a behatás, hogy az ne érje a védelem mögötti anyagokat, hanem az energia lepattanjon. és vannak esetek, amikor a védelmi közeg csak továbbadja.
    erre írtam, hogy vannak esetek amikor bár tört volna a kijelző, és vannak esetek amikor jobb lesz mint volt.
    amit mások írtak:
    nem, ellentétben az sg legtöbb kommenteljővel, nem hiszem hogy jobban tudom mint a samsung utolsó mérnöke az esetet, csak fizikával kapcsolatban írtam be, olyan nagy vehemenciával védte vol jin az álláspontját, ami sajnos csak részben igaz.
    a samsung mérnökei tökéletesen meg fogják oldani a problémát, vagy olyan szintre redukálják hogy elenyésző %ban lesz igaz az, hogy inkább tört volna be.
  • narumon
    #24
    "Ennek kiküszöbölésére rém egyszerű módszer van, a mögöttes tárgy és az ütést felfogó tárgy között légrést hagysz, valamint a merev tárgyat rugalmasan rögzíted."

    Köszönöm! Tehát visszakanyarodunk az elejére, hogy nő a telefon vastagsága. Ha meg nem nő akkor viszont problémás a törhetetlen üveg (Nem, nem problémásabb mint a törhető ezt senki nem állította - csak nem lett sokkal jobb a megoldás sem!)
  • narumon
    #23
    Te tényleg nagyon hülye vagy...
  • Lack
    #22
    Ügyes marketing.
  • M2 #21
    A vezető telefongyártó csúcsmobiljáról beszélünk, ezért tuti biztos, hogy a legszuperebb megoldásokat fogják alkalmazni és igaz ez a kijelzőre is.

    Jó dolog, hogy itt agyaltok a fizikán, de gyanítom ott tartotok, ahol a mérnökök a fejlesztés első órájában... :-)
  • Vol Jin
    #20
    Világos, csak ezek haterkedésből mentek át hülyébe.
  • Vol Jin
    #19
    Ember, itt nem törési zóna van, hanem egy kijelző. Ha a kijelző nem törik, akkor nem törik, ha meg törik, akkor törik. Mögötte egy nyák van. Az, ha törik egy kijelző mögött, az ugyanúgy törne, akkor is, ha a kijelző is vele törik, meg akkor is, ha nem. Sőt, a törött kijelző éle simán elvághat vezetéket, egy felületszerelt szart, tehát nagyobb veszélynek van kitéve, mintha a kijelző egyben lenne.

    Meg eleve képzeld el, hogy a kijelző helyén egy acéllemez van. Mikor sérülne jobban a nyák, ha az acéllemezest ejted le, vagy ha a törékeny üvegest?
  • Vol Jin
    #18
    Tök nyílvánvaló, hogy Samuhaterkedésből nyakánál fogva réngatott kamuproblémákat talált ki az egyik, te meg gyorsan megtámogattad.

    Mondom, egymás szájában cserélgetitek a hülyeséget, mint egyszeri kurva a kuncsaft faszát a hasispipával.
  • levente68
    #17
    "ekkor jött a gyűrődő karosszéria"


    Amiben szinte ugyanúgy meghal, mint a merev kaszniban, ha nincs bekötve és nincs légzsák...

    A lényeg ott ugyanis a tehetetlenségen van, amitől szépen odacsapódik az áldozat. Ez a telefonnál nem így van. Ott be vannak kötve...

    Természetesen igazad van, lesz olyan eset is, ahol inkább tört volna be, de olyan eset előfordulhat ma is, amikor a nem kívánt gyorsulás nem a kijelző irányából támad, viszont ezeket a behatásokat jól tűrik a mai ketyerék.

    Az a lényeg, hogy ezek az óriási méretű kijelzők ma a gyenge pontjai a telefonoknak, míg a régi kis kijelzőjűek jól tűrik a behatásokat.
  • mauser81
    #16
    Azt hiszem ezt egy picit "túlgondolkoztátok". Mindenkinek igaza van egy picit. Igen, ha merev tárgy mögé raksz valamit követlenül és megütöd a merev tárgyat, az átviszi az ütés energiájának egy részét a mögötte lévőre.

    Ennek kiküszöbölésére rém egyszerű módszer van, a mögöttes tárgy és az ütést felfogó tárgy között légrést hagysz, valamint a merev tárgyat rugalmasan rögzíted. A telefonoknál nyilván a kijelző nem érintkezik közvetlen a belső alkatrészekkel, illetve a ragasztó biztososítja a rögzítése rugalmasságát.

    Másrészt a mostani telefonok olyan ütésektől is simán törnek, ahol a telefon nyákjáról még messze nem kezdenek lepotyogni az alkatrészek. Szóval semmi extrára nem kell gondolni, lesz egy rugalmasan rögzített, a maiaknál nagyobb erőhatásra törő és jobban karcálló kijelző és kész.
  • csuszi
    #15
    ha törik a kijelző, maga a törés energiát emészt fel.
    ha nem törik, ezt az energiát továbbközvetíti.
    mint az autóknál, rájöttek, hogy hiába merev és erős a karosszéria, a benn ülők meghaltak. ekkor jött a gyűrődő karosszéria.
    tankos példa nem jó kolléga, mert a csákány közvetítette energia nem halad belülre, hanem lepattan a csákány, magyarán a kezedben vezetődik le.
    maradjunk abban, hogy ha törhetetlen lesz a kijelző, lesznek esetek amikor ez jó, és lesznek esetek (hatások) amikor inkább tört volna be a kijelző...
  • levente68
    #14
    Elfelejtettem:

    arról írnak a cikkek, hogy LEHETSÉGES a törhetetlen kijelző, nem pedig biztos, ugyanígy a rugalmas, hajlítható és/vagy összehajtható kijelző is egyelőre csak elemzők jövendölése, nem több!

    Mielőtt ezen összevesznénk...
  • levente68
    #13
    Ezt azért meg kellene magyaráznod azért...

    Ha egy védelmi vonal nem engedi át a hatást, akkor szerinted az a kevésbé biztonságos?

    Gondolkodjunk: ma egy Gorilla Glass védi ezeket, ami üveg, így egy bizonyos behatás miatt már törik. Sarkán eltalálva, vagy kellőképpen beletrafálva szemből.
    Ha ezt képesek műanyaggal helyettesíteni, ami ezeket kibírja, akkor kezdhetünk gondolkozni analógiákon.
    Vegyünk egy lövedékálló mellényt, amire rálőnek, de az a lövedék áthatolását megakadályozza. Mögötte persze elég komoly sérülés keletkezik, de valószínű örömtelibb egy bordatörés egy szétlőtt szívnél...
    Na most, nézzük megint a telefonunkat az új védvonallal:
    ha sikerül is kellőképpen megütni szemből, valószínű, hogy a közvetlen mögötte lévő panel is megsérül, de beljebb már sokkal kisebb hatás jut, mint egy betört üveg esetén, így a további alkatrészek esélye a túlélésre nagyobb.

    Ha van fizikusunk, megcáfol, vagy megerősíti az elméletem.
    Egy biztos, ilyen szintű fizikát nem általános iskolában tanítanak...
  • narumon
    #12
    No akkor vissza általános iskolába és tessék fizikát tanulni. Rád fér.
  • narumon
    #11
    "Téged sem az eszedért lehet szeretni!"

    Nah, mondja ezt a főhülye!

    "Képzeld, a tévéállványom a hétköznapi igénybevételek mellett törhetetlennek tekinthető. Az alatta lévő polcon a DVD-lemezek éppen ezért nem törnek."

    Akkor az összes telefon kijelző hétköznapi igénybevételek mellett törheteten. Mert ugye hogy szoktak ezek törni? Hülyén esnek le. ÉÉÉS MOST NÉZD MEG MIRE VÁLASZOLTAM, utána kapj a bugyidba, hogy azt sem tudod mihez szólsz hozzá (szokás szerint)!
  • Vol Jin
    #10
    Amit szvsz a tört üveg jobban közvetítene.
  • pasi29uk
    #9
    Arra gondolhatott, hogy a törhetetlen üveg közvetíti a hatást, de ami mögötte van az sérülhet. szvsz
  • Vol Jin
    #8
    Látom te is kellően hülye vagy ahhoz, hogy ezt reklámozd is. :-D

    A törhetetlenség annyit jelent, hogy a kijelző nem adja meg magát minden apró behatásnak, hanem egyben marad az épkézláb határokon belül. Mondjuk nem foglalkozunk olyan esetekkel, hogy átmegy rajta a villamos.

    Vegyük a jelen helyzetet. Relatív gyakori, hogy a kijelző sérül, mert törik, és a csere megoldás, mivel a mögötte lévő alkatrészek nem kerültek olyan behatás alá, amitől károsodnának. Ha a kijelző nem tört volna el, akkor meg pláne nem érte volna őket ilyen behatás. Gyanítható ugyanis, hogy a törött kijelző nagyobb mértékben deformálódott, mint a nem tört.

    A te példáddal élve a jelenlegi helyzetben egy papundekli rostlemez mögé állsz te, és egy csákánnyal megbombázzuk azt a pontját, ami mögött ülsz a vezetőülésben. Belemegy a fejedbe a csákány, ezért te egészségkárosodást fogsz elszenvedni.

    Most vegyük az új szituációt. A papundeklit felváltja a tank. Adakúrunk egy baszott nagyot egy csákánnyal és tádám, neked kutya bajod sem lesz.

    Mond, te melyikben éreznéd magad nagyobb biztonságban?

    És most ne gyere azzal, hogy a tankot átlövi egy komulatív gránát, mert a papumdekliben sem járnál jobban.

    Komolyan mondom, hogy döbbenet, hogy mennyi baromság mellett kardoskodnak az emberek, ha egy kis vitában lehet részük. Még olyanba is belemennek, amiért egy óvodás is lehülyézné őket.
  • Cat #7
    Oké, akkor a fal elé állítalak, és eléd rakok egy fél centi vastag acéllemezt. Ez garantáltan törhetetlen, szóval nyugodtan elkezdem rugdosni, vagy mondjuk nekilökök egy jó nagy szekrényt. Utána megnézve valószínűleg azt fogom találni, hogy az acéllemeznek semmi baja, "törhetetlen". De neked mögötte egy ép csontod nem lesz.

    Most mindezt helyettesítsd be az üveglappal és a mögötte lévő alkatrészekkel. Így érthető volt a magyarázat?
  • Vol Jin
    #6
    Téged sem az eszedért lehet szeretni!
    Egymás szájában cserélgetitek a hülyeséget, mint egyszerű prosti a kuncsaft faszát a hasispipával. :-D Azok a lányok sem használják közben sokat az agyukat. :-D

    Képzeld, a tévéállványom a hétköznapi igénybevételek mellett törhetetlennek tekinthető. Az alatta lévő polcon a DVD-lemezek éppen ezért nem törnek.
  • Vol Jin
    #5
    Meddig agyaltál rajta, hogy egy ilyen nyakánál fogva előrángatott marhasággal előjöhess? Ha a kijelző és a tok nem törik be, akkor a mögötte lévő összetevők sem fognak.
  • narumon
    #4
    de ezt így jól el lehet adni meg marketingelni. Az, hogy törhetetlen CPU ki a francot érdekelne?
  • TomecK
    #3
    Steve Jobs már sehova nem lép te fa**.
  • Ferrer
    #2
    Egy lépéssel ismét Steve Jobs és az iPhone előtt, hajrá!
  • G_ArchAngel #1
    Nem vagyok szakerto, de ha torhetetlen kijelozot akarnak, akkor kell mogotte egy reteg, ami csillapitja/elnyeli a hatast, maskulonben a kijelzo mogotti alkatreszeknek is felixbilisnek kellene lenniuk, mert merev alkotoelemek eseten azok serulnenek.
    Ergo feladjak a 'ki gyart vekonyabb telefont' versenyt?

    (aminek en orulok, mert lassan levagjak az ujjainkat)