Gyurkity Péter

Januárban jön a Samsung és a Nokia új zászlóshajója

A Nokia egyelőre csak ígéri új csúcskategóriás megoldásának bemutatkozását, míg a Samsung a jelek szerint a Galaxy S IV debütálására készül. Mindkét eseményre a jövő évi CES alatt kerülne sor.

Bár a dél-koreai gyártó alig öt nappal a legújabb iPhone változat megjelenése után jelezte, hogy a Galaxy S sorozat következő példányára nem kell majd sokat várnunk, a hivatalos forrásból érkező további információk egyelőre hiányoznak. Az újabb morzsákat ráadásul megelőzte a Nokia részéről elhangzott nyilatkozat, amelyben helyzetük javítását ígérik.

A Sony Mobile értékesítési igazgatója ugyanis a Financial Times Deutschland kérdésére válaszolva elmondta, hogy a közeljövőben egy olyan új zászlóshajót dobnak majd piacra, amely végre sikerrel veheti fel a versenyt a legfontosabb riválisokkal (iPhone 5 és Galaxy S III). Ez egyben utalás arra, hogy az eredetileg erre a szerepkörre szánt változat (az Xperia TL) nem igazán alkalmas annak betöltésére. A bemutatóra a CES alatt kerül majd sor, eközben pedig a cég egységesíti online boltjainak rendszerét, hogy a felhasználók egyetlen azonosítóval bármelyikhez hozzáférjenek.


A Samsung a maga részéről nem várja meg a konkurencia felzárkózását, a CES-re ők is új bemutatóval készülnek. Ennek keretében a már korábban bejelentett Galaxy S IV mutatkozna be a nagyközönség előtt, hivatalosan egyelőre nem ismert jellemzőkkel, bár néhány részletet a jól értesültek már kiszivárogtattak. Eszerint a negyedik változat a legújabb Exynos chipet (Adonis) kapná meg, legalább 2 GB memóriával, egy 4,99 hüvelykes, "nagyon vékony" Full HD Super AMOLED kijelzővel, 441 ppi pixelsűrűség mellett.

A szoftveres oldalon az Android 4.2 kapna helyet, ezt egy 2500 mAh-ás akkumulátor, 125 grammos súly, 8 mm-es vastagság, illetve Bluetooth, NFC és WiFi egészítené ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #10
  • caius marius #9
    Nos a Note 2 kibírja a napot.
  • narumon #8
    Az akkunak nálam egy ismérve van, és innentől teljesen mindegy milyen szám szerepel rajta. Kibír-e egy napot vagy nem. Ha kibírja akkor teljesen mindegy mekkora jól választottak a telefon mellé, ha nem bírja ki akkor meg lehet felőlem egy tégla méretű is a hátulján akkor sem érdekel.
  • caius marius #7
    Mondjuk az akkukapacitás innen nézve egy rakás szar lesz...
    2500mA az nagyon kevéske. A NOTE 2 3100mA akkuja, az már pedzegeti az ideális méreteket.
    Masszív nyúzás mellett, kibírja az egész napot!
  • szomferi #6
    várjuk sok szeretettel a 4-et!

    ez már nem az első ilyen alkalom, hogy a cikkíró nem tudja rendesen ragozni a mAh-t...

    2500 mAh-s, á nélkül!!
  • levente68 #5
    Bizony, én se szeretnék most mást, nagyon bejön a Note II.

    Ha kezembe veszek egy S2-t, már nagyon kicsinek érzem és egy csomó dolgot jobb nagy kijelzQn csinálni. Persze nem azt, amit 27"-on jó...
  • NEXUS6 #4
    Nekem is S3-am van, megszoktam. És inkább kicsinek érzem, kacsintgatok valami nagyobb felé.
    ;)

    (Amúgy tök kicsi kezem van, és azt hiszem talán 1X ejtettem le, a kisebb Samu Wavet ilyenkorra már vagy 10X).
  • caius marius #3
    Próbáld ki a Note II-est! Az S3-as után már nem is olyan nagy. :)
    Én már áttértem.
    Nem akarok hit téríteni, de pl. az S pen az valami isteni. :D
  • scagnetti #2
    Nekem S3-as van, ès nem kènyelmetlen használni, csak szokás kèrdèse.
    Én már nem is vennèk kissebb telòt.
  • DPinyó #1
    4,99 hüvelykes kijelző, szerintem bazi nagy, most próbálgattam egy SIII-at és bár nagyon jó készülék, de (számomra) kényelmetlen használni. Jó lenne ha ebből az S IV-ből is lenne mini, de csak a kijelző lenne kisebb, nem úgy mint a az elődnél.