MTI

Birokra ment az Apple és a Nokia a tőzsdén

A tőzsdei árfolyamok alakulása alapján van mitől tartania Apple-nek a mobiltelefon piacon, elsősorban a Nokia által támasztott konkurencia formájában - írja a DAF pénzügyi portál.

Miközben az Apple részvénye a mobiltelefon piacon kibontakozó éles konkurenciaharctól tartva 6,4 százalékos veszteséggel zárt szerdán New Yorkban, a Nokia részvénye ezt a félelmet a csütörtöki európai kereskedés kezdete után 10 százalékos erősödéssel igazolta vissza. Az Apple részvénye szerdán négy éve a legnagyobb egy napon belüli veszteséget szenvedte el. A 2012. szeptember 21-i 705 dolláros árfolyamcsúcs óta az Apple részvénye közel 30 százalékot adott le árfolyamából. Ezzel szemben a Nokia részvénye 2012. július 18-i 1,33 eurós mélypont óta már mintegy 120 százalékkal erősödött.

A Nokia értékesítési offenzívába kezdett a Lumia 920 csúcstermékével Kínában a China Mobile partnereként, az Apple viszont még nem volt képes együttműködést kialakítani a legnagyobb kínai mobilszolgáltatóval.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • nlght #2
  az egy dolog, hogy mennyi egy egység terméknek az ára, az meg egy másik, hogy hány egységnyi létezik az adott termékből

  a te logikád szerint a japán Yen is egy rakás fos, mert 1 Yen = 2,6 Huf = 0,01 USD, pedig a 3. legerősebb gazdaság a japánoké
 • rudymester #1
  Már elnézést, de a cikkben található részvény árak eléggé ütik egymást.
  Az Apple 705 dolláros csúcsának a 30%-át elvesztette. Ez kb 460 dollár.
  A Nokia az 1,33 eurós mélypont óta 120%-ot növekedett, tehát már majdnem 3 eurót ér. 3 EUR kb 4 dollár. Ennél 110x több az Apple. Marha nagy félnivalója van.