Berta Sándor

Ragaszkodik a billentyűzethez a BlackBerry

Egyre több adat szivárog ki a BlackBerry 10 operációs rendszerre épülő első készülékekről. A legfontosabb információ, hogy a gyártó továbbra is kínálna billentyűzettel termékeket.

Paulo Baptista, a RIM egyik vezetője elmondta, hogy két eszközt fognak bemutatni, az egyik érintőképernyős, míg a másik egy olyan modell lesz, amelyet hardveres billentyűzettel látnak el. Utóbbira véleményük szerint különösen a vállalatoknál lehet kereslet, sok felhasználó ugyanis érintőképernyővel lassabban tud levelet írni, illetve nem találja meg elég hamar az általa keresett programokat vagy tartalmakat. A társaságot nem zavarja az, hogy a Samsung, a Sony, a Nokia és a többi piaci szereplő már szinte teljesen lemondott a hardveres billentyűzettel ellátott készülékekről, ezekre szerintük még igenis lenne kereslet.

"Ezek a társaságok nem azért hagyták abba a hardveres billentyűzettel ellátott termékeket, mert nem lenne piacuk, hanem mert egyszerűen megbuktak ezen a területen. A mi ügyfeleink billentyűzetes modelleket várnak tőlünk, ez úgyszólván a DNS-ünkben van" - jelentette ki a menedzser.


A tervek között szerepel, hogy az új operációs rendszer megjelenésekor már 70 000 - 100 000 különböző alkalmazás legyen elérhető rá és fontos, hogy ezek közül sok legyen az olyan lokalizált program, amely egy-egy adott településhez vagy régióhoz kötődik. Ezek elsősorban hír-, navigációs és tömegközlekedési szoftverek lesznek és ez annak is köszönhető, hogy a cég igyekszik az eddiginél szorosabban együttműködni a helyi fejlesztőkkel. A RIM vezetői arra számítanak, hogy a mostaninál jóval több felhasználó választja majd jövőre az ő okostelefonjaikat.

A Research In Motion november közepén bejelentette, hogy január 30-án mutatják be a nagyközönség előtt az új szoftvert, amelyet rögtön két okostelefon is követ majd. Szeptemberben már kiderült néhány részlet a BlackBerry 10-ről, míg augusztusban ismertté vált, hogy a társaság licencelhetővé tenné a platformot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mousee #2
    Nekem most cserélték a céges telómat egy ZTE blade-ről BB curve 9360-ra. 3 hete van nálam a kütyü, és alapvetően nem rossz a cucc. Bejön a fizikai bill, androidos telóból is az xperia mini pro-val szemeztem a qwerty miatt, nagyon kényelmes, tény szokni kell, de szerintem kényelmesebb mint a tapicskolós megoldás.

    Az oprendszer is szokható, s bár butább mint a 2.1-es droid volt, mégis el lehet vele marhulni, majdnem mindent tud amire nekem szükségem van: gtalk, fb, vállalati mail, calandar, yt, és ofkorsz sms/telefon.
    Ami fájdalmas, hogy nincs benne GPS, nem tudom naviként használni, és legjobb napján is 3 nap alatt megadja magát szegény, blade egy hétig lazán ment :(

    Ami mókás, hogy főnököm érintős BB-t kapott, kiváncsiságból elkértem, és nyomkodtam picit... Hát... a tapicskolós BB egy tévedés...
  • Trisztin #1
    Közel fél éve használok bb-t és legnagyobb előnyének a fizikai billenytűzetet érzem (na jó,meg a rettentő okos üzenetkezést - legyen az e-mail,sms,viber üzi stb)... a 9300-somon futó szoftver azonban több sebből vérzik..a random órákon át tarto homokórázások nem kevés kellemetlenséget okoztak már... nem hiszem,hogy adnék még egy esélyt a BBnek...