SG.hu

Tarol karácsonykor az okostelefon- és a tévé

Az okostelefon-értékesítés megduplázódhat, nő az online értékesítés szerepe, és a tévéeladások terén is csúcsidőszak várható a következő hetekben a Magyar Telekom várakozása szerint.

Az idei karácsony egyik legnépszerűbb ajándéka ismét az okostelefon lehet, de előre láthatóan a táblagépek is igen keresettek lesznek a karácsony előtti hetekben. Az okostelefon-eladás megkétszereződésére, a karácsony előtti utolsó napokban akár a normál forgalom négy-ötszörösére számít a Telekom. A tévékészülékek esetében a teljes éves forgalom körülbelül egyharmada ebben az időszakban valósul meg. A tájékozódást az ajánlatok között a vállalat „Élménytér” elnevezésű új applikációja segíti.

"Korábbi évek tapasztalatai alapján arra számítunk, hogy a karácsonyi időszak forgalma az azt megelőző hetekhez képest több mint a duplájára emelkedik a Telekomnál. A karácsony előtti utolsó hétvégétől akár az átlagos mennyiség négy-ötszörösét is elérheti az értékesített termékek száma” – mondta Keszég Attila, a Magyar Telekom értékesítési és szolgáltatási vezérigazgató-helyettese. „Már most látható, hogy a következő napok legnagyobb slágere a nagyszámú funkcióval, széles használati lehetőségekkel rendelkező okostelefon lesz.”

A vállalat okostelefon-eladási adataiból kiderül, hogy a hagyományos 3G-s operációs rendszerek terén az Android vezeti a népszerűségi listát, miközben az iPhone készülékek – és az azokon futó iOS – sikere is töretlen: rendkívül sokan keresik a legújabb iPhone 5 típust. Ugyanígy az új Windows 8-as operációs rendszerrel működő készülékeket is igen élénk érdeklődés kíséri. Az értékesítési adatok szerint az okostefonok mellett egyre többen választanak táblagépet: a népszerűségi listát a tabletek között a Samsung Galaxy Tab2 és a Sony Xperia Tablet S készülékek vezetik.

A vásárlási szokások változását jól mutatja, hogy a személyes csatornákon történő vásárlás mellett egyre nagyobb szerephez jut az online vásárlás. Egyre többen ismerik fel annak előnyét, hogy kényelmesen otthonukból válogathatnak az online kínálatból, ahol esetenként még kedvezőbb egyedi akciókkal (a legtöbb termék esetén 10 százalékos kedvezménnyel), valamint ingyenes belföldi házhoz szállítási lehetőséggel is élhetnek. Érdekes tendencia, hogy egyre többen keresik és választják a színes készülékeket. A Telekom termékpalettáján a mobil készülékek mellett megtalálható tévékészülékek esetében a teljes éves forgalom körülbelül egyharmada a karácsony előtti időszakban valósul meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!