SG.hu

A hírközlési biztos is vizsgálja a UPC-ügyet

Személyes egyeztetést kezdeményezett a UPC tájékoztató levelével kapcsolatban a média- és hírközlési biztos - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs igazgatósága.

Bodonovich Jenő a hozzá érkezett panaszok alapján indult eljárása során megvizsgálja az előfizetőket ért esetleges érdeksérelmeket, ennek érdekében kezdeményezte a megbeszélést a műsorterjesztő képviselőjével - olvasható a hatóság közleményében. A közlemény emlékeztet arra, hogy a hírközlési szolgáltató levélben tett ajánlatot ügyfelei részére az előfizetői szerződéseinek új formában történő megkötésére. A tájékoztató szerint az új szerződés ráutaló magatartással jönne létre, azaz az értesítés kézhezvételét követően a számla kiegyenlítésével vagy akár a szolgáltatás igénybe vételével.

Az NMHH hétfőn közölte, hogy hivatalból vizsgálatot indított annak tisztázására: a UPC a hírközlési jogszabályoknak megfelelően kívánja-e módosítani szerződéseit ügyfeleivel. A hatóság a cég előfizetőit gondosságra intette és arra figyelmeztette őket: ha elfogadják a módosítást, később akár díjemelést is könnyen érvényesíthet a szolgáltató. A UPC ezt követően azt írta: a díjakat és a csomagokat nem érintő, jogszabályszerű szerződésmódosítást kezdeményezett ügyfeleinél, egyben egyeztetést kezdeményezett a hírközlési hatósággal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ayma #2
    ÁSZF-ben akart lenni:)
  • Ayma #1
    Gratulálok NMHH, szövegértelmezésből ötös. Egyszerű szerződésmódosításról van szó, amely ráadásul azért volt szükséges, mert változtak az üzemeltetés és a szolgáltatás törvényi feltételei. Az pedig, hogy egyoldalúan módosíthat "pár" dolgot a szolgáltató, majd mindenhol ott van az ÁFSZ-ban; csatornalista és díjszabás pl. Ezzel nem UPC-t akarom védeni, mert profitorientált cég ez is, de az ilyen tutyimutyi hülyéskedés nevetséges. Ezzel azoknak nyalnak akik eleve nem értik meg, hogy mi van leírva a papírra. szerintem