MTI

Kárpótolja online ügyfeleit a Bank Austria

Összesen 21 millió euró értékben bocsát vásárlási utalványokat internetbank-felhasználói rendelkezésére a Bank Austria kárpótlásként az egyhetes üzemzavar miatt, amely több millió banki átutalás késedelmét okozta október végén-november elején.

A problémák az UniCredit Csoporthoz tartozó bank közlése szerint a teljes számítástechnikai rendszer cseréje során léptek fel. A zavartalan működés egy hét elteltével állt helyre. A bank a múlt héten már elnézést kért az ügyfelektől a kellemetlenségekért. Közlésük szerint noha az átállást előzőleg modellezték és tesztelték, a végrehajtás közben nem várt problémák léptek fel.

A mintegy 700 ezer felhasználó mindegyike 30 euró (mintegy 8 500 forint) értékű, meghatározott kereskedelmi üzletláncoknál beváltható utalványt vehet igénybe, amelyet a bank honlapjáról tölthetnek le. "Nemcsak minden formában bocsánatot kérünk a kellemetlenségekért, hanem ezzel is hozzá akarunk járulni a jóvátételükhöz" - fogalmazott Williband Cernko vezérigazgató.

Emellett a bank kártérítést ígért minden olyan többletköltségért, amelyek a késedelmes átutalások miatt keletkeztek az ügyfeleknél, így például késedelmi díjakért. Matthias Raftl szóvivő tájékoztatása szerint ezeknek az igényeknek az összegét egyelőre még nem tudták felbecsülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!