Gyurkity Péter

5 hüvelyk felett a ZTE és a Sony okostelefonja

A ZTE és a Sony is nagyobb okostelefonnal készül, az új fejlesztések pedig a felbontás terén is előrelépést kínálnak, ám a hivatalos megerősítés még mindkét esetben várat magára - egyelőre a képeket vehetjük szemügyre.

Elsőként a kínai ZTE újdonságáról látott napvilágot egy felvétel, mégpedig a cég piaci stratégiájáért felelős igazgatójának jóvoltából, aki a Weibo oldalán osztotta meg a nagyvilággal a kérdéses fájlt. Ezen egy meglehetősen méretes okostelefont láthatunk, amely a Windows Phone platformra támaszkodik, és megjelenése pillanatában a zászlóshajó szerepét kapná.




Az egyelőre név nélküli példány 5,9 hüvelykes kijelzőt kapott, amely 1080p felbontást támogat. A megfelelő hangzásról a DTS technológia gondoskodna, a többi hardveres részletet azonban egyelőre nem ismerjük, így az érdeklődők kénytelenek a kép alapján találgatni. Némi gondot jelent, hogy a Microsoft eleddig nem jelentette be a fenti felbontás támogatását, így nem vehetjük teljesen biztosra az említett részleteket, bár azt már tudjuk, hogy a ZTE a csúcskategóriában szeretne biztosabb pozíciót kialakítani magának.


A Sony ezzel egy időben egy 5 hüvelykes példánnyal készül, mégpedig több forrás szerint is, amelyek időközben ismét megerősítették a készülék létezését. A C6603, amely a Yuga kódnevet kapta, szintén támogatná az 1080p felbontást (úgy látszik a csúcskategóriás okostelefonok szegmensében ez lesz az új divat), bár a szoftveres oldalon ez esetben az Android dolgozik majd. Az 1,5 GHz-es négymagos Snapdragon S4 Pro processzort 2 GB RAM, valamint egy 12 megapixeles kamera egészítené ki, microSD és microHDMI csatlakozóval, míg a szoftver verziója egészen pontosan 4.1.1 (Jelly Bean).

Azt még nem tudni, hogy a készülék mikor és hol jelenne meg elsőként.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zord01 #10
    "aki nem tudja megoldani, az nem ilyet vesz. ilyen egyszerű."

    Én spec nem tom megoldani, a baj ott kezdődik, hogy szép lassan nem lehet kisebb méretű telókat kapni, illetve ami kisebb, annyit sem tud, mint egy fingópárna...
  • AgentKis #9
    PC-t hogy teszed?
  • Guren #8
    aki nem tudja megoldani, az nem ilyet vesz. ilyen egyszerű.
  • NullZ3r0 #7
    Na és a zsebbe hogy teszed?
    Kettétörik, amikor leülsz.
  • AgentKis #6
    Igen aki Szkájpon beszél, az is PC-t tart a feje mellett.
    Nőjjünk már ki abból, hogy a telefon helye a fej mellett van. Headset a varázsszó!
  • zola2000 #5
    Szerintem 4,5-5 hüvelyk még elmegy mint tényleg maximális telefonméret, 5,9 hüvelyk már inkább tablet méret.
  • NEXUS6 #4
    Ez a Sony teló megmozgatta a fantáziámat. Bár nem tudom, hogy egy hasonló méretű 720p kijelzőhöz képest mennyire látványos a fejlődés. De majd megtapizom.
  • endrev #3
    Már látom magam előtt, ahogy ilyen háromnegyed-téglákat tartanak emberek a fejükhöz. :D
  • kvp #2
    Miert nem lehet oket egyszeruen gyujtoneven padd-nak hivni?
    http://en.memory-alpha.org/wiki/PADD
    Akinek ismerosok a tervek, annak megjegyzem, hogy joreszuk 1966 es 1995 kozott keszult, tehat joval a mostani keszulekek megjelenese elott. Nemelyik terv nagymertekben egyezik a mai szabadalmilag vedett formatervekkel.
  • passatgt #1
    el van írva a cím:
    5 hüvelyk felett a ZTE és a Sony tabletja