SG.hu

A vállalatok harmadánál nem teljeskörű a biztonság

Napjaink vírusirtó szoftverei a legjobb és legnépszerűbb IT biztonsági megoldásokat kínálják a szervezeteknek, mindezek ellenére azonban a vállalatok harmada (33 százalék) még mindig nem rendelkezik teljeskörű védelmi rendszerrel.

Vírusirtó szoftverek a vállalatok 67 százaléka esetében védik a teljes infrastruktúrát. A maradék ezeket a megoldásokat csak a hálózat kulcsfontosságú csomópontjain használja. A második legnépszerűbb védelem az úgynevezett patch menedzsment rendszer, a vállalatok 62 százaléka használja ezt a módszert a potenciálisan sebezhető alkalmazások azonosítására és frissítésére.

A használat gyakoriságában a harmadik és negyedik helyet azok az IT fejlesztések foglalják el, amelyek célja a vállalati adatok védelmének javítása. Ezek közé tartozik az erőforrások különböző szintű hozzáférése a különböző felhasználói csoportok számára, vagy a vállalati hálózat strukturálása, ezáltal elszigetelve a kulcsfontosságú szervereket és munkaállomásokat. Ezek az intézkedések segítenek a kritikus vállalati infrastruktúra védelmében a fertőzések ellen, amelyek a hálózati csomópontok vagy alacsonyabb prioritású munkaállomások elleni sikeres támadás során érhetik a rendszert.

A kritikus információk titkosítása a top 5 biztonsági intézkedés között szerepel, amiért a biztonsági szakemberek iránti kereslet is 7 százalékkal nőtt 2011 óta (44 százalékra). A titkosítás célja, hogy felvegye a harcot a fontos vállalati adatok lopása vagy kiszivárgása ellen,

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!