MTI

Kiberbiztonsági Kompetenciaközpontot hozott létre az EU Bukarestben

A bukaresti Műszaki Egyetem kampuszában felavatták az Európai Kiberbiztonsági Kompetenciaközpontot (ECCC), amely a kiberbiztonsággal kapcsolatos kutatás, valamint technológiai és ipari fejlesztés területére irányuló beruházásokat hivatott összefogni.

Nicolae Ciuca román miniszterelnök kiemelte: az ECCC-nek az Európa-napra időzített felavatása azt üzeni, hogy 16 éves uniós tagság után az Európai Unió az intézményrendszer szintjén is jelen van már Romániában, hiszen ez az első európai uniós ügynökség az országban. Az új ügynökség Bukarestbe telepítése Ciuca szerint azt igazolja, hogy Románia "érett" tagállamként maga is hozzájárul az európai építményrendszer megerősítéséhez.

Sebastian Burduja kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős miniszter az avatóünnepségen azt mondta: a központ nem pusztán egy épület az egyetem területén, hanem az innovációs ökoszisztéma középpontjában kell állnia, és együtt kell működnie a tudományos körökkel, a kiberbiztonsággal foglalkozó összes közintézménnyel és az ágazat romániai start-up vállalkozásaival. Az ECCC támogatni fogja az innovációt és az iparpolitikát a kiberbiztonság területén, uniós projekteket fog kidolgozni és koordinálni, és a tagállamok által kijelölt nemzeti koordinációs központok hálózatával együttműködve végzi majd a tevékenységét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!