SG.hu

A "Nagy adatok” trendje felkavarja az állóvizet

A Ricoh új tanulmánya szerint a legújabb trendek, mint például a nagy adatok megváltoztatták az üzleti prioritásokat.

A Ricoh Document Governance Index 2012 tanulmányt a Ricoh megbízásából a Coleman Parkes Research készítette. A felmérés során 1075 első szintű döntéshozót, vezetőt és egyéb alkalmazottat kérdeztek meg Európa szerte. A tanulmány azt vizsgálja, hogyan történik a dokumentum folyamatok menedzselése egy 2009-es felmérés adataihoz képest. A jelentés rávilágít azokra a globális trendekre, amelyek befolyásolják az üzleti működést. Ilyen például a nagy adatok trendje; a fogalom az olyan extrém információ menedzsment és feldolgozási problémákat írja le, amelyek meghaladják a tradicionális IT képességeit. A válaszadók 91 százaléka szerint a növekvő adatmennyiség van a legnagyobb hatással a kritikus folyamatok kezelésére, továbbá jelentős figyelmet és forrást von el a bevételt generáló tevékenységektől.

Nem meglepő módon ezek a trendek radikális hatással voltak az üzleti prioritásokra. A tanulmány szerint mindössze három év alatt az európai vállalatok a költségekről, hatékonyságról és a környezetről áthelyezték a fókuszt az üzleti kockázatokra. A válaszadók 65 százaléka azt mondta, hogy napjainkra célokat állítottak fel az üzletileg kritikus dokumentum folyamataikkal kapcsolatos üzleti kockázatok kezelésére. Ez a szám közel négyszerese a 2009-es adatoknak. A válaszadók 64 százaléka kiemelte továbbá az átfogó üzleti célok átláthatóságának fontosságát is. Ezt 2009-ben mindössze a válaszadók 15 százaléka tartotta fontosnak. A beszállítók növekvő száma és a feltörekvő gazdaságok szintén nagy terheket rónak a vállalatokra.

Ezek az eredmények éles ellentétben állnak a Ricoh Document Governance Index 2009 tanulmány eredményeivel. Három évvel ezelőtt az európai vállalatok fókuszában a költségek és a hatékonyság állt. A vállalatok 67 százaléka tűzött ki költségekkel kapcsolatos célokat és 59 százalékuk koncentrált a hatékonyságra. Ma ez a szám 43 és 51 százalék. A növekvő adatmennyiségek, az egyre több beszállító és a feltörekvő gazdaságok okozta nehézségek következtében a vállalatok a környezeti fenntarthatóságot is elhanyagolják. A cégek mindössze 33 százaléka rendelkezik célokkal ezen a területen, szemben a három évvel ezelőtti 41 százalékhoz képest.

“Egyértelmű, hogy az elmúlt 3 évben a gyorsan változó üzleti körülmények jelentős változásokat idéztek elő az európai vállalatok prioritási listáiban és valószínű, hogy ez a trend a jövőben is folytatódni fog.” mondta David Mills, a Ricoh Europe operatív igazgatója. “A mai bizonytalan környezetben, ha az ipari trendekre a források átirányításával reagálunk, az növelheti a kockázatot a vállalat más területein. Ennek megelőzése érdekében a vállalatoknak stratégiailag össze kell hangolniuk az összes kritikus dokumentum folyamatukat, ezzel biztosítva, hogy a szervezet minden területe megkapja a megérdemelt figyelmet és így felkészülten nézhet szembe a holnap kihívásaival.”

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!