Napi Online

A hagyományos üzletek fontosabbak a webáruházaknál

Az online kiskereskedelmi értékesítés nem versenytársa, hanem kiegészítője lesz a hagyományos értékesítésnek a következő két évben, egyúttal lökést adva a forgalomnak is, derül ki a CBRE 50 legnagyobb nemzetközi kiskereskedelmi céget vizsgáló "Az ingatlan szerepe egy többcsatornás világban" című kutatásából.

A megkérdezett nemzetközi kiskereskedelmi hálózatok számára még mindig az üzlethelyiségeik a legfontosabbak, a többcsatornás értékesítés eredményeképpen nő a helyigényük. A kereskedők mintegy kétharmada saját bevallása szerint két éven belül teljesen áttér a többcsatornás modellre, melynek eredményeként az online eladások 5 százalékos aránya két éven belül megduplázódik.

A hagyományos üzletek a kereskedők szerint nem vesztik el szerepüket a jövőben sem, hiszen a vásárlók egyre szívesebben veszik át az online megrendelt termékeiket a boltban, hasonlóképpen az irodai- és házhozszállításhoz. A kereskedők ma még nincsenek erre teljes mértékben felkészülve, ám a következő két évben kétharmaduk használni fogja a boltját az online rendelések teljesítéséhez. Ezzel párhuzamosan a nagyobb áruforgalom miatt a kereskedők több régiós elosztóközpontot igényelnek az üzlethelyiségben történő raktározással szemben.

Hagyományos üzletből a kereskedők 72 százaléka két év múlva ugyanannyit vagy még többet fog működtetni majd hazai piacán, mint jelenleg. Természetesen a piac fejlődésével a következő két évben az online értékesítés gyorsabban nő, mint a bolthálózatok, főleg a felzárkózó piacokon (Közép-Kelet-Európában, az ázsiai és csendes-óceáni térségben és a Közel-Keleten), a kereskedők pedig mindkét hálózat fejlesztésére költeni szándékoznak.

Az online kereskedelem előnye a globalitás és az alacsonyabb ár, azonban nem rendelkezik a hagyományos vásárlás legtöbb pozitív ismérvével. Emiatt elterjedése erősen korlátozott, főként olyan termékeknél erőteljesebb, amelyek jól összehasonlítható tulajdonságokkal rendelkezik, mint autógumi, műszaki áru stb. Az online kereskedelem ingatlanpiacra gyakorolt pozitív hatása az, hogy hasznosítani tud olyan kevésbé frekventált és rosszabb adottságú ingatlanokat is, amelyek a hagyományos kiskereskedelem számára nem alkalmasak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!