Berta Sándor

Berlin és Cambridge Európa IT-központjai

Az Európai Bizottság digitális menetrendért felelős alelnöke a kontinens legfontosabb IT-centrumának nevezte a német fővárost. Az internetes vállalkozások számára Berlin ideális kiindulópont lehet.

Neelie Kroes a berlini Campus Party egyik előadója volt. Az Európai Unió távközlési biztosa közölte, hogy két kiváló IT-helyszín található jelenleg a kontinensen, az egyik a német főváros, a másik pedig Cambridge. "Ezek Európa IT-központjai és e centrumok fejlesztésére kellene koncentrálni ahelyett, hogy mindenhol új Szilícium-völgyet akarunk létrehozni" - jelentette ki a politikus.


Az Európai Bizottság digitális menetrendért felelős alelnöke kiemelte, hogy Cambridge mellett Berlinben is a politikától függetlenül fejlődött ki ez az IT-kultúra, ami Európából és a világ minden tájáról mágnesként vonzza a szakembereket, fiatalokat és idősebbeket egyaránt. Kroes hozzátette, hogy az Európai Bizottság azt szeretné, hogy ha folytatódna a szélessávú hálózatok fejlesztése. Európának az internet világában is vezető szerepet kell szereznie és betöltenie. Semmilyen más beruházások nem ösztönzik így a gazdasági növekedést és teremtenek ilyen mértékben munkahelyeket, mint az IT-infrastruktúrát érintő fejlesztések. Az EU területén a betöltetlen állások száma 2015-re elérheti a 700 ezret, a cégek ugyanis képtelenek ennyi képzett szakembert találni.

Paco Ragagales, a Campus Party szervezője elmondta, hogy bár több helyszínt is megnéztek, de jövőre is Berlinben rendezik meg a találkozót. Ugyan könnyebb lenne az eseményt egy kiállítási területen megrendezni, de Tempelhofnak jelentős múltja van. Elég csak arra gondolni, hogy a berlini légihíd idején innen építették fel az új, szabad világot. "S mi most itt vagyunk és a jövőn dolgozunk. Azonban még nagyobb támogatást kérünk a politikusoktól, akik most láthatták, hogy mi mindent lehet megvalósítani. Berlin például elengedhetné a terület bérleti díját, ez más országokban működött" - jegyezte meg Ragagales.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!