SG.hu

Ugrott a Cisco a negyedéves jelentésre

Az elemzők által vártál jobb második negyedévről számolt be a Cisco Systems, a piacok zárását követően közzétett gyorsjelentésében. A társaság az elbocsátásokkal kontrollálni tudta költségeit, míg az árcsökkentések biztosították a kereslet növekedését. A menedzsment az elemzői konszenzusnak megfelelő prognózisokat fogalmazott meg és jelentősen megemelte negyedéves osztalékát.

Növekedésről számolt be a Cisco Systems a második negyedévre a bevételek szintjén az előző év azonos időszakához viszonyítva. A társaság bevételei több mint 4 százalékkal emelkedtek év/év alapon, amivel kisebb pozitív meglepetést okozott a vállalat, a várt 11,6 milliárd dollárral szemben ugyanis 11,7 milliárd dolláros bevételt könyvelt el a társaság. A menedzsment komoly költségcsökkentési intézkedéseket vezetett be, 7800 főt bocsátott el, üzletágakat zárt be és árakat csökkentett a piacszerzés érdekében. A társaság bevételeinek ötöde Európából származik, így a régióban tapasztalt lassulás is negatívan érinti a cég üzletmenetét. A Cisco Systems nettó eredménye az egy évvel ezelőtti 1,23 milliárd dollárról 1,92 milliárd dollárra emelkedett a második negyedévre. Egy részvényre jutó eredménye 0,36 dollárra rúgott, míg az egyszeri tételek hatásait kiszűrve 0,47 dollárt tett ki, ami kismértékben felülmúlta az elemzői konszenzust, a piacok ugyanis 0,45 dollárra számítottak.

A bevételek növekedése lassú, nem világos, hogy mikor vesz újabb lendületet a bevételek növekedése. De eközben viszont a profittermelő képesség megmaradt és a cég több készpénzt juttat vissza részvényeseinek - kommentálta a negyedéves jelentést a JMP Securities elemzője. A Cisco Systems a negyedéves gyorsjelentéssel egyidőben közölte, hogy 75 százalékkal megemeli negyedéves osztalékát, részvényenként 0,14 dollárt fizet, ami éves szinten 3 százalékos osztalékhozamnak felel meg.

Az alapvetően pozitív gyorsjelentést kedvezően fogadták a befektetők, a társaság részvényei a zárás utáni kereskedésben több mint 5 százalékkal értékelődtek fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!