MTI

Orbán Viktor nem örül a focilabdában lévő chipnek

Orbán Viktor nem örül annak, hogy technikai eszközökkel segítenék a bíráskodást a labdarúgásban.

A miniszterelnököt péntek reggel az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában adott interjújának végén kérdezték meg, mi a véleménye, hogy a labdarúgás szabályalkotó testülete úgy döntött, engedélyezi a játékvezetőket segítő technikai találmányok alkalmazását. Orbán Viktor azt válaszolta, hogy ortodox álláspontot képvisel ebben a kérdésben, és nem támogatja ezt az ötletet.

A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) csütörtökön Zürichben döntött úgy, hogy engedélyezi a játékvezetőket segítő technikai találmányok alkalmazását a sportágban. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) márciusban nyolc technikai vívmány közül kettőt tartott további vizsgálatra érdemesnek, és az IFAB most mindkettőnek szabad utat adott. Előbbi a teniszből is ismert kamerás megfigyelő rendszer, az úgynevezett sólyomszem segítségével, utóbbi a labdába épített chipnek köszönhetően tudja megállapítani, hogy áthaladt-e a gólvonalon a labda.

Az új technikákat először a decemberi, Japánban sorra kerülő klubvilágbajnokságon, majd a 2013-as brazíliai Konföderációs Kupán és a 2014-es vb-n alkalmazzák élesben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nett #11
    Orbán Viktor véleménye bár fontos, lényegtelen.
  • uniu #10
    Az ortodox (de inkább politikusi) álláspont szerint az igazság keresése nem lényeges.
  • socheater #9
    Végül is mit számít egy focilabdába épített chip... Csak az igazságot segíti, a bírók helyes döntését... Ugye ez csak vicc?! :o
  • donceleger #8
    Mondjuk ez a chip Kassain nem segített volna, hiszen a meg nem adott gól les gól lett volna! Tehát hibázott a gólbíró és a partjelző is! Az ilyet videóbíró segítségével lehetne kiküszöbölni! A mai technikával már azonnal vissza tudják játszani a kérdéses szituációt, amíg a pályán vitatkoznak a játékosok a bíróval, addig egy videóbíró simán meg tudná nézni mi is történt valójában és már mondhatná is az információt a vezető bíró fülére. Ennnyiiii!!!!
  • bujtorgy #7
    szerencsére a kutyát nem érdekli mit gondol erről
    :-)
  • dzsagon #6
    Én meg nem örülök Orbán Viktornak. Ő az antikrisztus.
  • Tetsuo #5
    Remelem a magyar talalmany volt az egyik verzio! Orban meg loghatna mar Gyurcsany mellett egy kozvilagitasi eszkozon.
  • Vazeratti #4
    Bárcsak inkább ezzel foglalkozna és az országot hagyná a szakértőknek!
  • FoodLFG #3
    Ó igen, ez már hiányzott! Orbán véleménye a fociról. Szakértő! A nagy szabadságharcos, aki szembemegy a világgal és még poénkodik is itt ezzel. :D Nevetséges kis pharaszt.

    Küldök neki egy számot meg az MTIs seggnyalóknak is:
    http://youtu.be/2rAezGqeEpM
  • Tinman #2
    Vigyázz :-D