Berta Sándor

60 új ultrabook-modell debütál az IFA-n

Az Intel öt év után lesz jelen ismét a berlini Híradástechnikai Kiállításon (IFA). A társaság és partnerei hatvan új ultrabook-modellt mutatnak majd be a rendezvényen.

"Az Intel öt évi távollét után jelenik meg újra Berlinben. Számos eszközben vannak már chipek, függetlenül attól, hogy televízióról vagy zenelejátszó készülékről van szó, emellett az érintőképernyőknek köszönhetően egyre erősebben használjuk az ujjainkat a számítógépek esetében. Mindez oda vezetett, hogy napjainkban szinte minden termék bizonyos értelemben számítógéppé vált. Az IFA pedig az a kiállítás, amely a hallást, a látást és a tapintást helyezi előtérbe. Ezért döntött az Intel úgy, hogy ismét képviselteti magát" - jelentette ki Martin Strobel, a kiállítás szóvivője.

Strobel kiemelte, hogy az Intel mellett jelen lesz számos gyártó is, köztük az Acer, az Asus, a Dell, a Hewlett-Packard, a Lenovo, a Sony, a Toshiba és a Wortmann. A cégek összesen 60 új ultrabook-modellt mutatnak majd be. Egyes készülékek úgy néznek ki, mint a táblagépek és érintőképernyőjük lesz, más termékeket pedig különböző szenzorokkal látnak el. Az Intel az ultrabookok mellett tábla PC-ket és okostelefonokat is kiállít. A tábláknál a Windows 8, míg az okostelefonoknál az Androidot részesíti előnyben. Az idei IFA kiállítást augusztus 31. és szeptember 5. között rendezik meg.

Az elmúlt hónapokban ultrabookkal jelentkezett a Sony, az Intel pedig több notebookgyártó - Acer, ASUS, Fujitsu, Lenovo, Toshiba - képviselőinek társaságában bemutatót tartott Budapesten, amelyen az Ivy Bridge kódnéven ismert processzorok megjelenésével útjára indította az ultrabook kategória második hullámát. A Dell szintén jelezte, hogy bízik a platformban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!