MTI

Számítógépet kapnak a kistermelők

Indul a GAZDANet program: 3,5 milliárd forint értékben pályázhatnak a kistermelők internetkapcsolatra alkalmas számítógép beszerzésére - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

Egy jelentkező maximum 90 ezer forintos támogatást kaphat. Így mintegy 39 ezer gazda élhet majd az elektronikus kommunikáció és ügyintézés előnyeivel. A kérelmeket szeptember 1-30. között lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). Az erről szóló jogszabály már megjelent a Magyar Közlönyben. A támogatás mértéke az elszámolható kiadások 40 százaléka, fiatal gazdák esetében 50 százalék. Az igényelt számítógépeket a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) munkatársai adják át a nyertes pályázóknak legkésőbb 2013. március 31-ig.

A támogatás feltétele, hogy a számítógépet 5 évig működtetni kell, rendszeresen használni kell az MVH-val és a NAKVI-val való kapcsolattartásra, ügyintézésre, és el kell végezni egy egyhetes számítógépes tanfolyamot is. A kurzus költsége a szakképzésre fordítható támogatásból visszaigényelhető. A GAZDANet program a legkisebb üzemméretű termelőknek segít a gazdálkodást és az ügyintézést megkönnyítő, internet-hozzáférésre alkalmas számítógép beszerzésében - olvasható a közleményben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FoodLFG #5
    kreatív pénzszerzés megy itt kérem szépen...
  • Vargagy #4
    Nyilván meg lesz nevezve egy bizonyos géptípus-gépcsalád, ami kizárólag egy-két jól megválasztott forgalmazónál kapható jó áron. Ezt már ismerjük a sulinet programból.
  • MrGer #3
    "internet-hozzáférésre alkalmas számítógép" - kb.20-30ezerből is kihozható: P4 2Ghz (1 magos), régi vállalati leselejtezett pl. Dell gép. + egy régi használt monitor, bill... stb. Linux vagy használtan Xp... és már megy is. NEM játékra!!! és nem Cad-ra! Nyilvántartás, szóróanyag készítés, saját weblap karbantartás, vevőkkel kapcsolattartás.... működik, mert ez van :)))
  • gombabácsi #2
    És milyen gépet? Ügye jó kis 50 magos, brutál erős szupergépet, hogy a beszerző jól keressen rajta.

    Hajrámatyar...
  • dzsagon #1
    talán egy traktornak jobban örülnének