MTI

Weben át beszélhetünk a Gránit Bank ügyfélszolgálatával

A Gránit Bank gyorsabban nőtt és költséghatékonyabban működik, mint arra a bank vezetése korábban számított.

A hitelintézet az ügyfélelégedettség növelés érdekében új elektronikus bankszolgáltatást vezetett be, amelyen keresztül ügyfelei élő video- és hangkapcsolatot létesíthetnek a banki ügyintézővel - ismertette Hegedűs Éva, a bank alelnök-vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten. Beszámolt róla, hogy 2010 májusa óta a bank mérlegfőösszege 5,5-szeresére, 7,1 milliárdról közel 40 milliárd forintra nőtt, a betétállomány több mint 6,5-szeresére, így elérte a 36,5 milliárd forintot, míg a hitelállomány megközelíti a 15 milliárdot. A hitelintézetnek jelenleg közel háromezer ügyfele van.

A többségi tulajdonos Demján Sándor mellett további hat tulajdonostárs csatlakozott az elmúlt két évben a bankhoz, tulajdonrészük együttesen 18,4 százalékot tesz ki. Az alelnök-vezérigazgató bejelentette azt is, hogy július 1-jétől Budapesten további kettő, vidéken pedig tizenhat ügyfélközpontot nyitnak a Brokernettel kötött stratégiai együttműködés alapján, de ezekben készpénzes ügyintézés nem lesz.

Az új elektronikus szolgáltatásról elmondta, hogy a hang- és videokapcsolattal egyidejűleg az ügyfélnek lehetősége nyílik biztonságos, titkosított, szöveges üzenetváltásra ("chat") is banki ügyintézőjével, mód van banki dokumentumok ügyfelek részére történő átadására, illetve különböző banki műveletek végzésére is. A rendszert a legmodernebb biztonsági megoldások alkalmazásával, többszintű ügyfélazonosítással alakították ki - ismertette Gáborjáni Szabó Ákos ügyvezető igazgató. A hangot és a képet archiválják, s a bank ügyfeleinél banki bizonylatként megőrzik. A fejlesztés költsége százmilliós nagyságrendű, de megtérül, mert az ügyfelek egyre inkább a kényelmet, a gyorsaságot, az egyszerűséget és a kiszámíthatóságot helyezik előtérbe - mondta Hegedűs Éva.

Az egykor WestLB Hungária néven működő hitelintézetet 2010-ben a Wallis Zrt. vásárolta meg, tőle vette meg nem sokkal később a Demján Sándor tulajdonában lévő Magyar Tőketársaság Zrt. A 2011 márciusában ismertetett középtávú elképzelések szerint a Gránit Bank 2015-re 220 milliárd forintra növeli mérlegfőösszegét, és 2014-től már pozitív eredményre számít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!